Hvis skyld?

I 1980’erne blev alt, med TV2’s udødelige klassiker, ”Samfundets skyld”, i dag kan man populært sige at det er regeringens skyld. I hvert fald hvis man spørger borgmester Jan Prokopek Jensen. Hver gang der er problemer i Sønderborg kommune, selv at byrådsmedlemmerne ikke er føler glæde ved deres hverv, så gives regeringen skylden. Hvor absurd det så end lyder.
 
Med aftalen mellem KL og regeringen om kommuneøkonomien for næste år er det i slut med at give regeringen skylden. For med aftalen vil kommunernes muligheder for anlægsinvesteringer i bla. børnehaver, skoler, plejehjem mm stige med 5 mia til 20 milliarder kr. Dermed kommer kvalitetsfondens ressourcer til forbedringer af velfærdens rammer nu ud og sikrer ikke bare en større beskæftigelse i bygge og anlægssektoren, men også at vi får mest muligt for de offentlige budgetter.

Kommunerne får desuden 400 mio. kr. ekstra  til indførelse af madordningen i daginstitutioner. Og Regeringen igangsætter en kæmpe afbureakratisering,d er skal frigøre en milliard til borgernær service. Samtidig er der afsat en pulje til at særlig trængte kommunerne kan sætte skatten op. Om Jan Prokopek har kørt Sønderborg kommunes økonomi så meget i sænk, at han mener Sønderborg skal søge denne pulje, bliver spændende at følge.

For fremtiden bliver det spændende at se, om alt fortsat vil være regeringens skyld, når Jan Prokopek som borgmester møder udfordringer, eller om han vil til at tage ansvar for de mennesker han repræsentere som borgmester.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *