Venstre: Udsatte børn skal hjælpes

En række børneorganisationer har i dag sendt en rapport til FN med kritik af Danmarks vilkår for udsatte børn. Det er en alvorlig kritik på et alvorligt område, og det bliver også håndteret derefter, siger Venstres socialordfører Ellen Trane Nørby og familieordfører Louise Schack Elholm.

– Siden de samme organisationer for fem år siden afleverede en tilsvarende rapport, har regeringen haft fokus på de nævnte problemer. Vi har blandt andet sikret, at afviste asylansøgere, der har børn, kan bo uden for lejrene. Vi har indført forsøg med fripas til foreningslivet til udsatte unge. Vi har oprettet støttekollegier og taget initiativer for unge og/eller udsatte mødre, så deres børn får det bedre. Vi har oprettet familieambulatorier og sat særligt fokus på gravide misbrugere, så deres ufødte børn ikke skades. Og listen er meget længere.

– Vi fortsætter de gode tiltag, og vi er på nuværende tidspunkt i gang med Barnets Reform, som tager fat på yderligere problemstillinger. Så vi er i høj grad lydhøre og ikke mindst handlende. Organisationerne er fortsat velkomne til at komme til os med deres kritik.

– Det er vigtigt at understrege, at vi sætter alle danske børns trivsel meget højt. Vi skal ikke tabe nogen på gulvet, og det er netop årsagen til, at vi har sat gang i arbejdet med Barnets Reform.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *