Pernille Vigsø Bagges sortseeri

I debatten om virksomheder, der fyrer gravide, vælger SF’s Pernille Vigsø Bagge at læse mine udtalelser som fanden læser biblen. Det kan man få mange sjove konklusioner ud af, men det gør dem på ingen måde rigtige. I Venstre mener vi det er dybt uacceptabelt, hvis virksomheder fyrer kvinder på grund af graviditet eller under deres barsel. Det er ikke blot Venstres klare politik, men også lovfæstet i Danmark. At Pernille Vigsø Bagge tydeligvis har undladt at lytte, når vi har fremført dette og samtidig noteret, at antallet af sager om uberettigetede fyringer af gravide heldigvis ikke er steget de senere år er da beklageligt. Dansk lovgivning er verden skrappeste på området, den bakker Venstre fuldt og helt op omkring.

At undertegnede og Venstre var så venlige at oplyse Pernille Vigsø Bagge om at hun skulle gå til beskæftigelsesministeren og ikke kun ligestillingsministeren i denne sag fordi ligestillingspolitikken i Danmark er mainstreamet og at alle instanser i samfundet derfor har et medansvar for at sikre, at ligestillingsloven overholdes er tydeligt vis faldet PVB for brystet. Trist! Særligt hvis det er udtryk for at SF ikke støtter den mainstreamingspolitik på ligestillingsområdet, som der ellers har været politisk enighed om. Hvis den nuværende lovgivning ikke er skarp nok, så er beskæftigelsesministeren den rette at gå til. Men det kan naturligvis være svært at holde styr på, når man har travlt med at overhale socialdemokraterne inden om samtidig med at man langer ud efter alle på sin vej. Hold dog fokus på bolden. At vi vel alle er enige om, at det danske samfund ikke vil acceptere uretmæssige fyringer af gravide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *