Kvindernes Internationale Kampdag

I anledning af, at det i dag er Kvinderens Internationale Kampdag er jeg blevet spurgt, hvad jeg gerne ser på ligestillingsdagsordenen i 2009, og det svarer jeg selvfølgeligt gerne på.

Jeg vil ønske, at 2009 bliver det år, hvor vi fokuserer mere markant den enkelte person og vedkommendes kompetencer og kvalifikationer, drømme og ønsker. Flere kvinder i toppen af samfundet forudsætter fokus på kvalifikationer frem for oldboys network, Kvinder er i dag bedre uddannet end mændene og flere undersøgelser viser, at bestyrelser og ledelser, hvor begge køn er repræsenteret og sammensætningen er mangfoldig, netop er de virksomheder, som har de bedste tal på bundlinjen. Og her bør det offentlige gå foran. Også mænds manglende brug af barslen og kvinders lavere løn og dårligere pension, skal vi have rettet op på. Kvinder med en anden etnisk baggrund og deres kamp for frihed og ligestilling bør desuden være vor alles hjertesag fordi ligestillingskampen skal gælde alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *