Mest muligt sundhed for pengene til alle sønderjyder

Mest muligt sundhed for pengene til alle sønderjyder

1350 personer var mødt frem til borgermødet – imponerende. Den store opbakning viser, at der massiv støtte til vores fælles kamp for Sønderborg Sygehus som hele Sønderjyllands fremtidige akutsygehus. Venstre i Sønderborg har fra begyndelsen været uenige med Carl Holst, på linje med de lokale socialdemokrater, der nu er uenige med vendekåben Poul-Erik Svendsen, som sprang fra alle sine valgløfter.

Efter en uskøn politisk proces skal de sidste kræfter sættes ind for at sikre, at Sønderjylland fremover får den fagligt bedste, og økonomisk mest forsvarlige sygehusaftale gennemført. Sønderjyske patienters interesser varetages ikke bedst ved 10 års byggerod, spildte ressourcer og en udbygning af en af regionens mindre matrikler, Aabenraa (30 000 m2).

Vores tro på Sønderborg som fremtidens fagligt stærke og vidensforankrede akutsygehus, knytter sig bl.a. til økonomien (eller mangel på samme) i den Aabenraa-løsning, som Regionsrådet har indstillet.

Sønderborg Sygehus er i dag Region Syddanmarks næststørste sygehus med 80 000 m2., og det kan moderniseres og udbygges for et langt mindre beløb, end det vil koste at bringe Aabenraa op på Sønderborgs nuværende størrelse.

Poul-Erik Svendsen klandrede på borgermødet Regeringen for at underfinansiere sygehusplanen, men det vil klæde PES og Regionsrådet, at erkende de økonomiske rammer der nu engang er, og så få mest muligt sundhed for pengene.

Hvis det nuværende forslag med urealistisk høje salgspriser for brugte sygehuse bliver gennemtrumfet, risikerer vi at pengene skal findes på driften mange år frem i tiden – og så bliver alle sønderjyske patienter tabere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *