Motorvejen og dobbeltsporet er sikret!

Så lykkedes det! Endelig er sømmene slået i trafikaftalen og motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg endeligt sikret. Den usikkerhed og spekulation i motorvejens fremtid er fejet af bordet. Vejen er klar – helst i 2012, men senest i 2013. Også Dobbeltsporet lykkedes det at få med efter en meget lang og sej kamp at få med i aftalen. Og det skyldes i høj grad et massivt sammenhold blandt alle de folketingsmedlemmer, som er valgt i Syd og Sønderjylland.

  

Den Facebookgruppe, som Benny, Jesper og jeg oprettede for 2 døgn siden nåede op på næsten 1000 medlemmer. Tusind tak for jeres indsats! I har været med til at gøre en forskel. I har bevist at for sønderjyderne er det en vigtig sag omsider at få gennemført den plan Folketinget lagde i 1993.

 

Det lykkedes at få dobbeltsporet med i aftalen og selvom jeg kunne have tænkt mig projektet gennemført hurtigere, er det til at leve med, at den første del af dobbeltsporet er klar samtidig med det nye signalsystem. Jeg kunne også godt have tænkt mig, at Syd- og Vestjylland var kommet med i timeplanen, men nu er grunden lagt for det videre arbejde.

 

Aftalen kom også til at indeholde aftaler om Vejlefjordbroen, der dagligt er en trafikal flaskehals. Vej og bane er udbygget til Esbjerg og Fredericia havn, godsstrækningerne mellem Vojens og Haderslev, Rødekro og Aabenraa og Tønder til Tinglev genåbnes. Derudover er den en lag række forbedringer af signalerne, som vil sikre en mere stabil togdrift og forudsætningen for timedrift og højere hastighed. En del vejudbygninger og 1 milliard, der er afsat til at styrke cykelismen, som såvel turisme som sundhedsfremmende vil være en stor fordel for vores del af landet.

 

Men selv om der er meget mere også jeg kunne have ønsket mig, så er vi nået enormt langt og det skyldes ikke mindst, at vi på tværs af partier har stået sammen alle MFere og øvrige politikere i Syd og Sønderjylland. Hvem ved hvornår der bliver brug for det igen. Måske ganske snart, for det er kun os, som taler områdets sag.

En kommentar til “Motorvejen og dobbeltsporet er sikret!

  1. Hej Ellen,

    Hvorfor skriver du ikke om den virkelige grund til du har meldt afbud til NY og Dansk Vestindiske øer ?
    Det er da vel ikke fordi du mener turen nu bliver overflødig som jeg har læst og du mener den bliver populistisk ? Er det fordi andre har meldt fra ? Eller mener du turen virkelig er overflødig ?

    Lad os få sandheden på bordet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *