Dobbeltspor gennem Sønderjylland

I dag har jeg sendt et brev til Transportminister Lars Barfoed. Initiativet er en opfølgning på den facebookgruppe om sikringen af det sønderjyske dobbeltspor som Jesper, Benny og jeg oprettede for 2 dage siden. Gruppen har 928 medlemmer i skrivende stund.

Under sidste folketingsvalgkamp sendte jeg et dobbelt togspor (se billedet), til nu tidligere transportminister, Jakob Axel Nielsen. Dette brev for at erindre den nuværende minister om hvordan et sådant dobbeltspor ville se ud i det sønderjyske.

På baggrund af den aktuelle debat om bl.a. dobbeltsporet vil undertegnede, samt MF Benny Engelbrecht (S) og MF Jesper Petersen (SF), gerne bede om at få dobbeltsporet igen. Såfremt ministeriet ikke ved, hvor de har arkiveret skrivelsen og gaven fra november 2007 kan den nuværende minister i stedet returnere gaven i form af rigtige skinner, lagt på den Sønderjyske jord.

Dobbeltspor

Det vi helt præcist ønsker er et dobbeltspor på jernbanestrækningerne Vamdrup – Vojens og Tinglev – Padborg. I øjeblikket oplever Syd- og sønderjyske passagerer unødig lang transporttid, lige som at der ikke er kapacitet til den stigende godstransport og en manglende opkobling til det europæiske højhastighedsnet, hvilket er til skade for såvel den danske økonomi som helhed, som vores eksporterhverv.

Vi håber at du vil blive ministeren, der opfylder aftalen om et dobbeltspor gennem Sønderjylland som din konservative forgænger Kaj Ikast indgik som en del af aftalen om anlægget af Storebæltsforbindelsen, og som desværre stadig ikke er gennemført.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *