I praktik som politiker

I denne uge har jeg haft Søren Martinsen i folketingspraktik. Det er altid spændende, når nogen har lyst til at følge mit arbejde som folketingspolitiker. Søren har skrevet nedenstående artikel om sin uge.

Jeg har i uge 45 været i praktik som politiker hos Ellen Trane Nørby og Eva Kjer Hansen. Det har været meget spændene med mange forskellige oplevelser. Vi startede ugen mandag morgen, der bød på en introduktionsrunde for alle praktikanter. På denne introtur fik vi dannet en grundlæggende viden om historien bag Christiansborg og ligeledes om, hvordan det hele fungerer med udvalg og så videre. Tirsdag var jeg sammen med Eva Kjer ude på DTU til deres temadag om ål. Her skulle Eva holde en tale om den danske ål. Resten af dagen skulle jeg rundt til de forskellige afdelingschefer i ministerierne, hvor de fortalte om deres arbejde. Jeg fandt ud af hvor meget arbejde, der bliver lavet i kulissen, og det er ikke så lidt. Jeg sluttede dagen af med et møde med Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti. Onsdag skulle jeg følge Ellen og fandt ud af hvordan en ”almindelig” arbejdsdag er som medlem af folketinget med en masse møder. Første møde var et internt møde i Venstres Kulturudvalg. Herefter fik jeg lov til at komme med til et kulturudvalgsmøde, hvor alle partierne var repræsenteret. Så var det tid til frokost. Efter frokosten var der igen et møde. Denne gang omhandlende DR og TV2’s økonomi. Efter det møde overværede jeg et interview med Ellen om familiepleje. 13:30 begyndte endnu et møde. Denne gang om Kanal København. Jeg fik valget, om jeg ville være med til det møde eller om jeg ville ned i folketingssalen og se en spørgetime, hvor ministrene skal besvare spørgsmål fra de andre folketingsmedlemmer. Jeg valgte det sidste, og jeg fik set bl.a. statsministeren og sundhedsministeren debatterer. Efter en god del af spørgetimen blev jeg fulgt tilbage til Ellens kontor af hendes studentermedhjælper Anders. Da jeg kom tilbage til kontoret fik jeg sagt farvel og tog efterfølgende hjem. Torsdag begyndte med, at Ellen var til et lukket gruppemøde, hvorfor jeg naturligvis ikke kunne komme med. Efter gruppemødet skulle Ellen til et socialudvalgsmøde, hvor der var en deputation. Det har været rigtig spændende at opleve miljøet på Christiansborg og i ministerierne sammen med de to folketingsmedlemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *