Socialdemokratisk vælgerbedrag

Bragt i JydskeVestkysten

Ellen Trane Nørby, MF (V)

En mavepuster af de helt store. Det var min oplevelse, da flertallet for akutmodtagelse i Sønderborg, blev ændret til Aabenraa. Socialdemokraterne skiftede side på et splitsekund og 1300 arbejdspladser er nu på vej fra Sønderborg til Aabenraa. Selvom jeg er uenig med Venstre i regionsrådet, om placeringen af akutsygehuset, har Socialdemokraterne smidt sig fuldstændig fladt på jorden. Den aftale som Venstre i regionsrådet i første omgang tilbød Sønderborg, er langt ringere end hvad Socialdemokraterne har solgt sig for. Nu rykker psykiatrien nemlig også med til Aabenraa på trods af de fantastiske omgivelser og kvalitet som Augustenborg står for.

Aabenraa støtternes primære argument har været patientgrundlaget. Det er blevet brugt igen og igen, for at argumentere sygehuset til Aabenraa. Men når man samtidig vælger at lave en lægeopbakket skadestue, vil Sønderborg kommunes befolkningsgrundlag, reelt ikke længere kunne tælle med i befolkningsgrundlaget for en Aabenraa løsningen. Dermed er det reelle grundlag for Aabenraa på 154.000 personer og dermed endnu mindre end Sønderborg løsningen. 

Ligeledes må man undre sig over at der ikke følger en ny høringsrunde med beslutningen. Poul Erik Svendsens har hele tiden påstået, at han har lagt stor vægt på høringssvarene. Men på trods af beslutningen blev ændret 180 grader, så ønsker den socialdemokratiske leder tilsyneladende ikke at høre befolkningens holdning. Poul Erik Svendsen vælger ikke alene at tage både ørepropper og høreværn på samtidig, men tilsidesætter god demokratisk skik om at de mennesker en beslutning vedrøre, for mulighed for at give deres mening til kende. Det socialdemokratiske vælgerbedrag må være tydeligt for enhver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *