14 mio. fra regeringen til Sønderborg i 2009

Bragt i JydskeVestkysten

Ellen Trane Nørby, MF (V), Social, ligestillings og medieordfører

Ovenpå budgetaftalen i Sønderborg synes jeg, at det er væsentligt at understrege, at størstedelen af de penge, som er afsat til forbedringer af de offentlige instituioner i kommunen kommer direkte fra den Kvalitetsfond som regeringen har oprettet.

Ved sidste valg gik regeringen bl.a. til valg på en kvalitetsfond der skal hjælpe kommunerne med at finansiere renovering af skoler, børnehaver og andre kommunale institutioner. Vi vi gerne være med at at bekæmpe faldefærdige daginstitutioner med huller i væggen og uhumske toiletter, derfor har vi øremærket penge til opgaven i kommunerne

Sønderborg vil i 2009 få 14 mio. kr. fra regeringen og fra 2010-2013 få 28 mio. kr. årligt. Det giver mulighed for et kæmpe løft, af omgivelserne for alle børn i kommunen. Vi ved alle, at indlæring hænger sammen med trivsel og derfor handler kvalitet også om meget mere og andet end nymalede vægge. Det handler om engagement fra alles side.

Socialdemokraterne i Sønderborg har i lang tid klaget over, at regeringen hjælper kommunerne for lidt. Nu stopper socialdemokraternes klagesang forhåbentlig, selvom man jo aldrig rigtig ved hvor man har dem. Bare se på hvor hurtigt de skiftede holdning til sygehusplaceringen.                                         

Det er ikke kun Sønderborg kommune, der får en håndsrækning af regeringen. Samlet set vil VK regeringen frem til 2013 give kommunerne 7 mia. kr. til at forbedre de offentlige institutioner vi alle bruger i løbet af vores liv, hertil kommer 25 milliarder til sygehusene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *