Rejsecirkus

Bragt i JydskeVestkysten d. 25. september 

Normalt koster det kassen, når en skade lukker en offentlig bygning, og forsamlinger midlertidigt må genhuses mens skaderne udbedres. Helt anderledes er det i Strassbourg, hvor loftet til parlamentssalen tidligt på sommeren faldt ned. Skaden, som skal udbedres, skyldes byggesjusk og gevinsten er, at de mange Europaparlamentsmedlemmer dette efterår undgår at skulle deltage i det rejsecirkus som sender europaparlamentet på pendulfart mellem Bruxelles og Strassbourg i et udtryk for misforstået historiehensyn og fransk selvforståelse.
 
Loftsskaden har allerede sparet Europaparlamentet for mellem 22 og 30 millioner kroner, og man kan jo ønske sig, at arbejdet trækker ud.

Årligt koster EUs rejsecirkus 1,5 milliarder kroner, så loftsskaden burde være det sidste skub i retning af en afskaffelse. Desværre har Frankrig veto på dette område og men de øvrige EU lande har en forpligtigelse til at presse Frankrig til en løsning som alle kan være tjent med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *