Fremtidens akutsygehus skal ligge i Sønderborg

Bragt i JydskeVestkysten d. 24. september

Af Ellen Trane Nørby, MF(V), Kastanie Alle 46, 6400 Sønderborg

Sygehusdebatten kører for fuld udrykning. Og det er helt naturligt. Vi taler om et et følsomt emne, hvor vi alle ønsker det bedste sundhedsvæsen og mest mulig sikkerhed for at tingene fungerer, hvis vi kommer ud for en ulykke eller bliver syge.

Desværre er det blevet en debat om JV’s polititske holdning, og hvilken kommune, der er bedre end den anden. Istedet burde debatten handle om, hvordan vi får det fagligt og vidensmæssigt bedste sygehus. Det er nemlig den debat, som syddanmarks befolkning fortjener. Den sønderjyske sygehuskamp er blevet en konkurrence om at sende flest delegationer til Folketinget, holde møder med ministre, der skal sætte regionsrådet på plads og pege fingre af de andres argumenter. Jeg synes det er trist at iagttage. Vi taler om fremtidens sygehuse, ikke om et lokalpatriotisk opgør om hvem der har den største ringriderfest. 

Selvfølgelig har vi hver vores bevæggrunde til at mene som vi gør. Der er såmænd intet galt i. Jeg kan godt se argumenterne for Kliplev i forhold til afstand. Jeg er selv opvokset ved Vestkysten, hvor der er langt, hvor end man skal hen. Men min holdning har hele tiden været, at akutsygehuset skal ligge i Sønderborg, hvor områdets absolut største sygehus bør udbygges og moderniseres. Her skal Sygeplejeskolen styrkes og universitetet udbyde uddannelser af medicoingenniører og forskning i krydsfeltet mellem sundhed og mekatronik.

Hvis Sønderjylland skal have et sygehus med høj faglig kompetence, nytter det ikke at placere 2 videnscentre, som hospital og universitet langt fra hinanden. Jeg tror fremtidens stærke sygehuse skal være forskningsmæssigt forankret og understøttet. Derfor har jeg fra begyndelsen støttet en økonomisk stabil og vidensmæssig fornuftig løsning og jeg skal indrømme, at jeg ikke tror på Gråstenske drømme. Den løsning, der kræver færrest investeringer i økonomi er Sønderborg. Lad os bruge ressourcerne til at behandle patienter og sikre et fagligt, universitet og vidensunderstøttet sygehus i Sønderjylland.
Regionsrådet har besluttet at lukke det psykriatiske hospital i Augustenborg og flytte det til det nuværende sygehus i Aabenraa og med motorvejen til Sønderborg udbygges det trafikale grundlag også.

En kommentar til “Fremtidens akutsygehus skal ligge i Sønderborg

  1. Ja nu raser debatten i hvertfald efter den katastrofale beslutning der blev foretaget i mandags, hvor et regionsråd i hast besluttet en lappeløsning med Aabenraa som det nye akutsygehus.
    Hvordan kan et nyt foreslag, som påvirker så mange borgere ikke komme i høring? Ellen ved du om det er normal procedure?

    Jeg mener, at vi stadig skal kæmpe for, at få akutsygehuset til Sønderborg og håber, da at du Ellen også vil kæmpe for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *