Venstre: Kvinderne stormer frem

Pressemeddelelse: 

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at langt flere kvinder end mænd de seneste år har indtaget chefstolen, når den har skullet besættes af en ny.

– Det er enormt glædeligt at se, at ligestillingen på chefgangene nu tager store skridt fremad. Det viser, at danske kvinder har de nødvendige kompetencer, og forhåbentligt må det blive kvindekvotedebattens endeligt, udtaler Venstres ligestillingsordfører Ellen Trane Nørby.

De nye tal viser, at der sidste år kom mere end dobbelt så mange kvinder end mænd til som topchefer i danske virksomheder og det offentlige.

– Fra Venstres side har vi længe sat fokus på kvinders kompetencer og lanceret et ligestillingscharter, der forpligter virksomhederne til at tage et medansvar for ligestillingen modsat oppositionen, der kun ser kvoter som vejen frem. Det glæder mig at se, at ligestillingen nu for alvor går fremad. Men der er lang vej endnu, og den positive udvikling skal ikke få nogen til at tro, at man nu kan hvile på laurbærrene. Der er stadig alt for få kvinder i de danske bestyrelser og i på de øverste chefposter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *