Pressemeddelelse: Ellen Trane Nørbys Grundlovstale

Grundlovsdag er demokratiets festdag og det vil Ellen Trane Nørby bruge sin grundlovstale til at understrege.

Om efterdønningerne på Muhammedsagen og den jordanske retssag mod danske chefredaktører siger Ellen Trane Nørby:– §77 blev ikke indføjet i Grundloven for siden at blive bøjet og aviserne underlagt politisk censur. I mange mellemøstlige lande gælder forsamlings og foreningsfriheden normalt ikke. Her opløses demonstrationer mod styret med brutal vold og de som råber højt kastes i fængsel, hvor de hurtigt glemmes og overlades til råddenskaben og fugten som render ned af væggene og suger livet og værdigheden ud af de som ytrer sig mod styret.Her ville en demokratikanon være en revolution!

Om tørklæder efter debatten om dommeres påklædning:

– Vi ved godt, at Dansk Folkeparti havde ønsket et totalt tørklæde forbud. Jeg kunne ikke være mere uenig. Der er hver dag mange kvinder, der gør en kæmpe indsats på det danske arbejdsmarked iført tørklæde. Ja, nu er der selv kommet en tørklædeklædt pige på det danske ungdomsfodboldhold. Her må det være op til de lokale arbejdsgivere at træffe beslutninger om dresscode, uniformering osv. Fordi vi som liberale ikke skal diktere folks påklædning.

Om de danske EU undtagelser:

I 1992 sagde Uffe Ellemann Jensen: If you cant join them, beat them. Det er nu tid til at joine.

Klokken 14.00 Ellen taler ved Venstres grundlovsarrangement i Sønderborg kl. 14.00 på Rønhave, Kær
Klokken 19.30 Ellen taler ved Grundlovsarrangement på Højskolen Østersøen i Aabenraa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *