Når enden er nær…

Det er den mest stressende tid i Folketingsåret. Alt skal på plads inden Tinget kan gå på sommerferie. Det betyder lange dage i salen med debatter og afstemninger og mange forhandlinger i ministerierne. I den forgangne uge blev det til en kæmpe forespørgselsdebat om ulighed, forslag om serviceloven, implementering af satspuljen og ikke mindst et beslutningforslag fra SF om at indføre kvoter for antallet af kvinder i bestyrelser. Noget vi afviste klart fra Venstres side. Vi er sådan set enige i målet. Flere kvinder i toppen af det danske erhvervsliv og i det hele taget en styrkelse af ligestillingen. Fordi vi ønsker et samfund, hvor alle kompetencer udnyttes og fordi vi ved, at en mangfoldig ledelse skaber de bedste resultater på bundlinjen, såvel som de bedste ledelsesforhold. Så vi afviste forslaget om de tvungne kvoter og har i stedet indført et ligestillingscharter i samarbejde med en lang række danske virksomheder som SAS, Grundfos, Post Danmark m.fl, der har forpligtiget sig til at arbejde strategisk med ligestilling.
 
Den kommende uge byder på høring mandag om prostitution og kvindehandel efterfulgt af forretningsudvalgsmøde i den danske Europabevægelse og sommerkoncert med pigekoret, hvor Kulturudvalget er inviteret til at bakke op. Tirsdag, onsdag er der debatter  i Folketingssalen og forhandlinger i ministerierne. Grundlovsdag torsdag er en festdag for demokratiet og jeg er allerede i fuld gang med at skrive min tale. To af de ting jeg vil tage med er den frihed vi tager for givet og den anden dimension vil være grænser for politik. For et demokrati bygger nemlig også på tillid og tro. Og hvis samfundet skal være frit og ansvarligt nytter det ikke noget, at vi tror, at der kan findes lovgivning for alt. Detajlregulering tager netop ansvaret for den enkelte, svækker initiativet og dermed demokratiets grundpille.
 
Fredag forventer jeg står på politiske forhandlinger i ministeriet og i weekenden er der De danske Årsmøder syd for grænsen og så går vi ellers ind i den sidste uge, hvor Folketinget er bænket til debatter i salen fra morgen til aften og man misundeligt kan kaste blikke ud på solen, der skinner veloplagt. Ser efterhånden rigtigt meget frem til at møderne i salen er ovre og kalenderen levner lidt mere plads til sommeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *