Pinsesol og sociale sager

Man må sige, at pinsesolen har danset hele weekenden og solen har slikket hvide pg vintertrætte kroppe. Hvilken luksus at have en mandag med bog, hygge og lidt forberedelse af ugens møder. Denne uge bliver med fokus på de mange børnesager der har været fremme i medierne det seneste lange stykke tid og som har sat sig markant i min bevidsthed.

Jeg har næsten ikke styr på hvor mange morgener jeg er blevet vækket af radioavis mm fordi endnu et barn er blevet svigtet. I lørdags var det en sag fra Møn, hvor to seksuelt misbrugte børn først var blevet fjernet efter to år trods adskellige henvendelser til kommunens sagsbehandlere om børnenes mistrivsel og deres meget synlige problemer.

Og her til morgen var det så igen en sag fra Århus kommune. Det er rædselsfuldt at være vidne til at der ALT ALT ALT for sent gribes ind overfor omsorgssvigtede børn. Det er simpelthen ikke acceptabelt.

Tirsdag er der samråd om sagen med Velfærdsministeren, som heldigvis har været ude i Jyllands Posten i weekenden og lægge op til at reglerne ændres så fokus kommer på børnene og ikke forældrene.

Ansvaret ligger flere steder og jeg accepterer simpelthen ikke, at denne debat bliver en, der kommer til at handle om at placere aben på alle andres skuldre. Kommunerne er nødt til at påtage sig et meget større ansvar for de mange børn, der vokser op i familier, hvor forældrenes forældreevne ikke er eksisterende. Der er eksempler på, at en far og mor med misbrugsproblemer er kommet ud af misbruget, men det er mere undtagelsen end reglen og derfor  er det barnets tarv, der skal sættes først. Svingdørsbørn, hvor anbringelser hele tiden afbrydes og børnene sendes frem og tilbage mellem forældre, institutioner og plejefamilier, er det dårligste grundlag for en stabil opvækst. Der skal helt andre stabile rammer og værdier til, hvis alle børn skal have en chance for at skabe et godt fundament.

Derfor står den kommende uge i socialudvalgets samrådstegn og vores løbende arbejde med en barnets reform. Tirsdag aften byder Statsministeren på middag på Marienborg og onsdag aften tager jeg til kulturmøde i Tønder og torsdag, fredag tager jeg til Belfast for at repræsentere Venstre ved Liberal Internationals kongres og for at være workshop leder på vores europæiske parti ELDRs workshop, hvor vi skal debattere det kommende manifest to Europaparlamentsvalget 2009.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.