Nødvendig hjælp til unge

Læserbrev bragt i JydskeVestkysten Sønderborg d. 3. maj 

Ellen Trane Nørby, MF (V), Socialordfører, Kastanie Allé 46, 6400 Sønderborg

Børn og unge af alkoholiserede forældre, er en gruppe, der ofte bliver overset, når vi taler om samfundsgrupper med behov for hjælp og støtte. Netop derfor var det også vigtigt for Venstre og jeg selv, at vi fik Blå Kors’ projekt Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af alkoholmisbrugere (TUBA) med på SATS puljebevillingen. TUBA projektet starter nu også op i Sønderborg og Aabenraa, og det er godt nyt, for de børn og unge, der har det svært i skolen og dagligdagen, fordi deres forældre har problemer med alkohol. Gennem TUBA kan unge få hjælp, så de nemmere kan klare hverdagens udfordringer og problemer. 

Som socialordfører er det dejligt at se en frivillig forening som Blå Kors og en kommune som Sønderborg, går ind i et samarbejde. Sammenkoblingen af det kommunale Danmarks styrker og det frivillige Danmarks styrker, er hidtil ikke blevet udnyttet godt nok. Forhåbentligt bliver samarbejdet i Sønderborg et forgangseksempel for andre områder.

Fra TABU til TUBA  er en af Blå Kors slogans. Og det er netop det, projektet forhåbentligt kan. Signalere overfor børn og unge, at det ikke er pinligt at søge hjælp og man ikke er alene om at være barn i en alkoholramt familie. Etableringen af TUBA i Sønderborg, kan ikke med det samme hjælpe alle problemerne. Vi skal fortsat have fokus på udsatte børn og unge, så vi forbedre deres chancer mest muligt, for at få en uddannelse og et liv uden alkohol og andre problemer. Men jeg glæder mig over at vi nu har tager endnu et skridt på vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *