Pressemeddelelse: EUropabevægelsen sætter kampagne igang

Pressemeddelelse: Europabevægelsen sætter kampagnen om undtagelserne i gang

23. april 2008

– Uddelings-aktion ved Middelfart station den 26. april kl. 9.30

Forud for Europabevægelsens landsmøde i Middelfart på lørdag den 26. april, går medlemmerne på gaden med budskabet om at afskaffe de danske EU-undtagelser. Dermed sætter Europabevægelsen gang i informationsindsatsen forud for de kommende afstemninger.

Landsformand for Den Danske Europabevægelse, Erik Boel, siger:

”Vi vil gerne sende et tydeligt signal om, at vi er klar til at kæmpe for at få undtagelserne afskaffet. I alt for lang tid, har Danmark ført en halvhjertet og fodslæbende EU-politik, uden mulighed for at præge en udvikling, som også har indvirkning på os. Der sker meget på det retlige og forsvarsmæssige område i EU i disse år, og vi har ingen interesse i at stå uden for de fælles tiltag.” 

Vigtigt med information og debat

Afstemningerne om de danske EU-undtagelser har afgørende betydning for Danmarks fremtidige placering i det europæiske samarbejde. Derfor er det er vigtigt, at alle grupper i befolkningen inddrages i den kommende debat, og at alle får adgang til klar information. Det er det Europabevægelsens vil synliggøre, ved at gå på gaden i Middelfart.

Næstformand i Den Danske Europabevægelse, Ellen Trane Nørby, siger:

”Det er ikke nok med små debatmøder i lukkede kredse, når folk skal tage stemme om de danske EU-undtagelser. Man må også ud til de folk, der ikke normalt deltager i politiske arrangementer. Derfor tager vi initiativer som dette. Derudover har vi planer om mange andre arrangementer, af meget forskellig karakter, for at nå ud til flest mulige. Det omfatter alt fra vores interaktive hjemmeside www.EUforbehold.dk, der allerede bliver brugt flittigt, til besøg på virksomheder og workshops i gymnasieklasser. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *