Lise von Seelens skræmmekampagne

Læserbrev bragt i JydskeVestkysten

Ellen Trane Nørby, MF Sociallordfører (V), Kastanie Alle 46, 6400 Sønderborg

Venstre har siden vi fik regeringsansvaret i 2001 gjort meget for unge, ældre og socialt udsatte grupper. Så meget at Socialdemokraternes Lise von Seelen må ty til nødløgne om hvad regeringen gør, nu når Socialdemokraterne ikke selv kan gøre det bedre.

Helt konkret siger Lise von Seelen i JV d. 31.03.08, at kommunernes økonomi køres fra finansministeriet og kommunerne straffes hvis de bygger for meget, hvilket går ud over plejeboligbyggeriet. Men det er lodret forkert. For byggeri og drift af plejeboliger tæller ikke med, når finansministeriet opgør om kommunerne har overskredet service- og anlægsbudgetterne i 2008. Det var en del af finanslovsaftalen for 2008.

Situationen er faktisk blevet langt bedre for kommunerne, regeringen har nemlig halveret den grundkapital kommunerne skal levere, så den nu er nede på kun 7 %. Og i de kommuner hvor det er dyrest at bygge plejeboliger, er loftet for udgifterne hævet. Lise Von Seelen burde sætte sig ind i tingene inden hun udtaler sig, men det er selvfølgelig lettere at bøje sandheden, så den passer til de beskyldninger man ønsker at fremture med.

Kommunerne har aldrig før haft så mange penge mellem hænderne, som under den nuværende regering. Alt i alt gør Venstre langt mere for de mennesker der har brug for plejeboliger, end socialdemokraterne gjorde da de havde regeringsmagten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *