Byg bare Jan!

Læserbrev bragt i JV Sønderborg d. 24. april

Ellen Trane Nørby, MF (V), Socialordfører, Kastanie Alle 46, 6400 Sønderborg

Borgmester Jan Prokopek beklager sig på forsiden af JV Sønderborg, d. 21. april, over at Sønderborg kommune, har mange penge, men ikke må bruge dem. Jan Prokopek vil nemlig gerne bygge flere pleje og ældreboliger udtaler han. Jeg vil bare sige: byg bare løs Jan. I finansloven har vi nemlig indført, at når kommunernes anlægsudgifter opgøres ved udgangen af 2008, tæller pleje, handicap og ældre boliger ikke med.

Du og resten af byrådet kan bygge alle de ældreboliger i vil. Det er ingen andre end flertallet i kommunen, der er ansvarlig, hvis der ikke er nok ordentlige bo og plejetilbud i Sønderborg kommune. Jeg finder det dybt problematisk, at byens borgmester på forsiden af avisen forsøger at manipulere med fakta og bilder læserne ind, at det er alle andre end hans egen skyld, at Sønderborgs økonomi er som den er.

Det er ikke første gang, og næppe sidste, at Jan Prokopek klager sin nød over regeringen. Men det grænser op til det pinlige, når Jan Prokopek tilsyneladende ikke ved han frit kan bygge ældreboliger. Alternativet til uvidenheden er, at Jan Prokopek direkte misindformerer borgerne om den aftale der er mellem kommunerne og staten. Det er selvfølgelig også lettere end selv at tage et ansvar.

Siden Jan Prokopek sidste fyldt JV Sønderborgs forside, er hans økonomiske ansvarlighed ikke blev bedre. For at sikre der ikke bruges flere penge end samfundsøkonomien kan klare, indgår regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) hvert år en økonomisk aftale. Sidste års aftale blev af Ritt Bjerregaard og Århus’ Borgmester Nicolai Wammen kaldt ”Den bedste nogensinde”. Men den aftale er åbenbart ikke god nok, til at Jan Prokopek kan overholde den. Vi er lige nu på toppen af en højkonjunktur, for at økonomien ikke overophedes, er en økonomisk ansvarlighed vigtig. Regeringen er selv gået forrest, med besparelser på statsbudgettet. At regeringen forventer af Sønderborg kommune, er at den holder sit eget service og anlægsbudget for 2008, det burde da være til at klare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *