Påskeferie og IT kaos

Efter at have brugt påskeferien  med at slappe af langt væk fra Christiansborgs lange gange, er jeg tilbage på Borgen til hvad der må kaldes et IT mæssigt kaos, fordi folketingets IT systemer er lagt om. Hele påsken har Folketingets mail og itsystemer været nede, så første dag er gået med, at få læst alle de mails der blev væk i sidste uge og som langsomt dukker frem mellem spam, telefonbeskeder, der først kan aflyttes nu. Man bliver pludselig mindet om hvor afhængig man egentligt er af det skidt og hvor lidt man reelt kan lave af arbejde, når computeren er nede.

Men forhåbentligt kommer der snart styr på det og arbejdet kan fortsætte. I dag har jeg haft møde med Stig Langvad fra handicaporganisationerne i Danmark  og vi havde en rigtig god drøftelse, af de handicappedes forhold og de problemer der stadig er for personer med funktionsnedsættelser. I morgen, onsdag, står dagen på udvalgsmøder, møde med Henning Breinholdt fra socialrådgiverforeningen , hvor jeg håber vi kan få lejlighed til at drøfte sagsbehandlernes arbejde og den artikel, der i dag pryder forsiden på Politiken. Sagsbehandlerne bruger i dag 20% af deres tid på møder, 43% på papirarbejde og kun 15% på kontakt til personer, der har behov for hjælp. Det er klart, at det alt for lidt og noget, der skal ændres. Her har kommunerne et meget stort ansvar, hvis det kommunale selvstyre skal give mening For det er en kommunal opgave at sikre en ordentlig sagsbehandling på det sociale område og ordentlige forhold for medarbejderne.Onsdag aften står den på et aftenmøde i Venstres Europaudvalg, med Søren Gade, så det bliver nok en af de lange dage.

Torsdag skal jeg i folketingssalen med 2 lovforslag . Det er tredjebehandlinger som vi har anden behandlet tirsdag. Det ene er på socialområdet hvor vi giver narkomaner frit valg mellem behandlingsilbug og et lovforslag om ophavsret som falder under medieområdet. Forslaget støtter om om den store indsats vi gør for at gøre DRs arkiver tilgængelige for alle danskere, så man kan se gamle klip, film mm. Det kræver en ændring af ophavsretsloven. DR Bonanza vil forhåbentlig været en gevinst for licensbetalerne og at arkiv for den nysgerrige. Det er jo i princippet programmer vi allerede har betalt for en gang. Det er altid sjovt at  være i salen med lovforslag , der ændrer samfundet. Og selv om meget i salen er form og det er i udvalgene, at ændringer  og diskussioner kommer, så er det altid noget særligt at stå på talerstolen i Folketingssalen.

For en enkelt gangs skyld, er der samråd i socialudvalget på fredag. Emnet er social ulighed, en debat jeg ser meget frem til. Jeg tror ikke på at alle sociale problemstillinger løses med flere penge, men vi har idag en kulturel og social ulighed, vi skal have bekæmpet, med mange andre midler, end blot de økonomiske. Efter samrådet  et par møder. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *