Når ræven vogter gæs!

Den forgangne uge blev for mit vedkommende tilbragt i Mali med Udenrigsudvalget. 5 hektiske dag og nattesøvn i et fly frem og tilbage. Store oplevelser i det kæmpe land som er nyt dansk programsamarbejdsland. Det var tæt på, at jeg ikke nåede afsted, da medieområdet pludselig blev en del af finanslovsdebatten og bølgerne gik højt omkring en mulig omlægning af medielicensen. Jeg vil sige, at det er en af de forhandlinger, hvor jeg ikke sov dårligere om natten af, at medieforligskredsen ikke kunne nå til enighed for en frameldeordning er en problematisk måde at organisere licensen på.

Finansloven kom dog i hus med støtte fra Ny Alliance og DF og statens husholdningsbudget er trods behov for opstramninger i en dansk økonomi, der risikerer ophedning pga bla lønpres mm en meget udgiftstung finanslov, der giver plads til en større vækst i den offentlige sektor og velfærdsydelser, end vi så under Nyrupregeringerne. Der er i høj grad gået inflation i udgifterne. Massive uddannelsesinvesteringer, en styrkelse af politiet og mange andre elementer bonner ud på udgiftssiden.

Men den forgangne uge vil jeg mere huske som en uge, hvor Villy Søvndal blev et får i ulveklæder og brølede af de fordummede mørkemænd. Dejligt, at SF har skiftet Hallalhippie attituden ud med en reel vilje til at diskutere integrations og demokratiproblemer.

Villys hamskifte er da også blevet belønnet med det samme og nu kan vi kun håbe, at det ikke var en one-day-make-over. Men reelt er udtryk for et nyt SF. Ellers vil det være som at sætte ræven til at vogte gæs.

Den kommende uge bliver “kort” for torsdag og fredag er der KLs delegeretmøde i Ålborg, hvor mange af Folketingets medlemmer også deltager. Men programmet er mandag, tirsdag og onsdag pakket til bristepunktet og møder. Onsdagen rundes af med generalforsamling i venstre Sønderborg, hvor jeg forhåbentligt skal genvælges som folketingskandidat for Venstre. Inden er turen gået til kunstforeningen Rasmus i Tønder, Møde i Nordborg, og en række udvalgsmøder og møder med interesseorganisationer på socialområdet. Jeg føler næsten jeg mangler 2 dage til at nå det hele. Bunkerne venter helt sikkert også på kontoret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *