En uge i Afrika

En årlig tilbagevendende begivenhed er finanslovsforhandlingerne, som normalt ligger i slutningen af året. Men sidste års novembervalg, har udskudt nationens husholdningsbudget, så i sidste uge blev det til mange turer på tværs af landet, da jeg også havde flere foredrag i det jyske samtidig med at der skulle forhandles på medieområdet. Det blev til mange kilometer på tværs af landet.

I denne uge er der mødefri uge i Folketinget. Det bruger mange udvalg til at tage på studieture til udlandet. Jeg skal med udenrigsudvalget til Mali, for at se på danske udviklingsprojekter. Afrika har altid ligget mit hjerte nær og jeg skal derned igen senere på foråret. Mali er en del af Sahel landene, som ligger i udkanten af Saharas Ørken. Det gør at der er meget varmt i området, ofte 40-45 grader i skyggen, og Sahara ørkenens vinde gør det ikke bedre. Derfor er vandforsyning særdeles vigtig for befolkningen og netop derfor skal vi også ud og se et vandværk som vi fra dansk side opførte i 1990’erne. Tirsdag skal vi ud og se på landbrugsprojekter og ud til byen Mopti, hvor vi fra dansk side skal til at oprette nye projekter. Som folkevalgt politiker føler jeg også en pligt til at komme ud og se disse projekter, hvor vi med egne øjne kan se hvordan støtten virker. Det giver en meget bedre indgangsvinkel, for at kunne tage stilling til nye projekter.

Vi skal naturligvis også besøge den danske ambassade, og have en dialog med ambassadøren om hvordan hun ser situationen, i Mali. Det bliver til rigtig mange møder på sådan en tur. Men de er vigtige, både for at forstå deres situation og behov. Samtidig giver det os en mulighed for at have en dialog med dem, ansigt til ansigt. På den måde bliver det også nemmere at sende nogle klare signaler på områder som vi prioriterer fra dansk side.

Når jeg kommer hjem igen, er jeg sikker på at mailboksen er overfyldt og stakkene af udvalgsdokumenter og andre papirer er fordoblet, sådan er det. Men det er også nødvendigt at vi politikere bevæger os uden for den osteklokke, Christiansborg en gang imellem kan blive til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *