EUforbehold.dk går i luften

Information, debat og test-dine-holdninger om de danske EU-undtagelser

Den Danske Europabevægelse lancerer i dag en ny hjemmeside om de danske EU-undtagelser. Hjemmesiden rummer information, debat, meningsmålinger, links mm., og har til formål at sætte gang i debatten forud for de kommende folkeafstemninger. Derudover rummer hjemmesiden en test-dig-selv del, hvor brugerne ved at besvare en række spørgsmål kan måle deres holdning til de enkelte undtagelser.

Landsformand for Den Danske Europabevægelse, Erik Boel, siger:

”Alt tyder på, at danskerne skal stemme om to eller flere EU-undtagelser i løbet af i år. Det fremgår af såvel regeringsgrundlaget som af Statsministerens nytårstale. Derfor er det på tide at få sat gang i debatten om undtagelserne, så afstemningerne sker på det bedst mulige grundlag.”

Debat, konkurrence og test-dig-selv

På EUforbehold.dk har de fire undtagelser – forsvarssamarbejde, euro, retligt samarbejde og unionsborgerskab – hver deres underside med information, debat, meningsmålinger og tests. Alle har mulighed for at kommentere de daglige indlæg og stille spørgsmål til et ekspertpanel. Endelig rummer hjemmesiden en konkurrence-del, hvor man ved at svare rigtig på en række spørgsmål har mulighed for at vinde flotte præmier.

Europabevægelsens holdning er klar

Europabevægelsen håber med hjemmesiden på at fremme en bred debat med flest mulige aktører, men lægger ikke skjul på sine egne holdninger.

Næstformand for Den Danske Europabevægelse, Ellen Trane Nørby (MF, V) siger:

”De danske undtagelser bliver stadig mere problematiske for en aktiv dansk Europa-politik. I takt med, at euro-zonen udvides, og retligt og militært samarbejde kommer højere på den europæiske dagsorden, kobles Danmark i stigende grad af. Derfor er det Europabevægelsens klare holdning, at alle fire undtagelser bør sættes til afstemning og afskaffes hurtigst muligt.”

Hjemmesiden blev lanceret i forbindelse med Europabevægelsens hovedbestyrelsesmøde, der fandt sted i Nyborg lørdag den 23. februar.

For yderlige information, kontakt Europabevægelsens sekretariat på 33 141 141. Desuden kan Erik Boel kan træffes på 40975146 og Ellen Trane Nørby på  22289140.

Se hjemmesiden på www.euforbehold.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *