Sidste del af Duellen i JydskeVestkysten

Vil Kim tage ansvar for finansieringen?

Kære Kim,

Man skulle tro du var medlem af en politisk ungdomsorganisation med den tomme retorik og ufinansierede teorier, du fremfører. På Christiansborg laver vi aftaler. Politiske aftaler, hvor de som er med, tager ansvar for finansieringen og helheden. Du kaster om dig med løfter uden du på nogen måde ønsker at tage et medansvar.

At du beskylder mig for emneskift ser jeg som et udtryk for at du åbenbart ikke kan mulititaske. Vi havde aftalt 3 emner: energi, trafik og uddannelse og vi er nu på vej til det andet. Trafik.

Her har vi en kæmpe fælles opgave. Infrastrukturen i Syd og Sønderjylland halter og hvis vi vil sikre, at alle trafikinvesteringen ikke tilfalder trafikmagneterne København og Århus som infrastrukturkommissionen har talt for, så må vi stå sammen på tværs af partier i det Syddanske og kæmpe for en balanceret udvikling.

Landet knækker simpelthen over, hvis vi ikke får skabt en moderne udbygning af såvel den kollektive som den private infrastruktur i området. Det betyder bl.a. udbygning af den Sønderjyske motorvej, en asfaltstump så Esbjerg motorvejen når helt ned til havnen, Hovedvej 11 og 8, Vejen til Billund og Dobbeltsporet så togtrafikken kan glide bedre.

I Venstre har vi sikret, at dobbeltsporet er med på listen over trafikinvesteringen som partiet kæmper for. Og derfor ville det da være dejligt, hvis du ville bringe socialdemokraterne med ind i det trafikforlig som i dag består af De Radikale, DF, V og K. Så kunne vi i fællesskab kæmpe for at der blev afsat midler til projektet. Men socialdemokraterne ønsker heller ikke her at tage medansvar for finansieringen og det er brandærgerligt.

Med venlig hilsen
Ellen Trane Nørby

 

Vil Ellen Trane Nørby stemme for dobbeltspor i Sønderjylland

Jeg synes det er ærgerligt når vi nu har muligheden for, oven i købet en hel uge i træk , at have en åben debat her i JydskeVestkystens, at det så skal drukne i sædvanlige bortforklaringer der, som jeg nævnte i mit første indlæg i mandags, jo er et levn fra valgkampen.

Uanset Ellen Trane Nørbys mange ord, så er fakta, at denne regering har formået at sætte dansk energipolitik i stå. Udbygningen af vedvarende energi er stoppet og CO2 udslippet stiger. Det har naturligvis fået alarmklokkerne til at ringe, ikke mindst for Statsministeren. Men åbenbart ikke for Ellen Trane Nørby, der sammen med sit parti har været imod samtlige forslag om at genetablere en udbygning af vedvarende energi.

Derfor forstår jeg fint Ellen Trane Nørbys behov for et emne skifte til – f.eks. at tale om infrastruktur i Syd Jylland. Og her har vi klart en fælles opgave. Efter at regeringen i 6 år har udsultet de nødvendige trafikinvesteringer, er der nu lagt op til at der kan træffes politiske beslutninger. Jeg har derfor 2 spørgsmål til Ellen Trane Nørby: 1) Vil Ellen Trane Nørby stemme for det beslutningsforslag vi har fremsat om at etablere dobbeltspor i Sønderjylland fra Kolding til grænsen og 2) I socialdemokratiets forslag til finanslov er indeholdt 65 mill. Kr. til færdiggørelsen af motorvejen til Esbjerg havn. Vil Ellen Trane Nørby stemme for det?

Med venlig hilsen
Kim Mortensen

En kommentar til “Sidste del af Duellen i JydskeVestkysten

 1. Ellen dog! Prøv lige at kast et blik på nedenstående citater, og fortæl mig så, om du ikke mener de kunne være taget fra en skolegård.

  “Man skulle tro du var medlem af en politisk ungdomsorganisation med den tomme retorik og ufinansierede teorier, du fremfører. ´

  “At du beskylder mig for emneskift ser jeg som et udtryk for at du åbenbart ikke kan mulititaske.”

  Kære Ellen!!

  Da jeg ikke tror det er evnerne, må det jo være personligheden der gør, at du gang på gang regredierer, bliver personlig og ubehagelig, frem for objektivt at debattere.

  Men sådan kan man jo se så forskelligt på tingene!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *