Ofre for menneskehandel får bedre hjælp end tidligere

Regeringens anden handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel er trådt i kraft i 2007. Med støtte fra satspuljepartierne, herunder SF, har regeringen forbedret de sociale tilbud til kvinder, der er ofre for menneskehandel. Så når Balder Mørk Andersen den 29. november 2007 i et debatindlæg kritiserer prioriteringen af den sociale indsats for kvinder, der er ofre for menneskehandel, skyder han helt ved siden af i sit forsøg på at gennemhulle en aftale som hans eget parti har indgået.

Danmark var det første land til overhovedet at lave en gennemarbejdet politik og handlingsplan på området og med opfølgningen styrker vi indsatsen over hele landet. Kvinder handlet til prostitution er ikke et storbyfænomen og derfor sætter den nye handlingsplan massivt ind over hele landet.

Med den nye handlingsplan oprettes også Center mod Menneskehandel. Centret skal blandt andet sikre sammenhæng i indsatsen mod menneskehandel, indsamle viden og udvikle metoder, så myndigheder og organisationerne på området hele tiden bliver bedre til at støtte og hjælpe ofre for menneskehandel. For vi skal sikre, at den viden vi har på området kommer alle aktører og organisationer, der arbejder for kvindernes social forhold til gode. Kampen mod menneskehandelens ækle ansigt er en, vi skal have massivt fokus på. Det er helt uacceptabelt, at der er bagmænd, der stadig slipper gennem nettet og udnytter kvinder fra andre lande til tvangsprostitution i Danmark.

At ofre for menneskehandel skal have støtte og hjælp til at håndtere deres situation er indiskutabelt. Men den sociale indsats over for ofrene handler ikke om, hvem der leverer, men om hjælpen gavner. Derfor skal den nye handlingsplan sikre, at koordinationen og arbejdsdelingen mellem de mange socialorganisationer forbedres. De ildsjæle, der er fundament for den sociale indsats overfor kvinderne skal have gode arbejdsforhold hvad enten de arbejder for Reden, Stop Kvindehandel, Pro Vejle, Red Barnet, Røde Kors eller andre. Det er ofrene for kvindehandel, der har Venstres fokus og burde også være det, hvis altså det er ofrene for menneskehandel, som Balder Mørk Andersen i virkeligheden er bekymret for…

Svar på læserbrev i Politiken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *