Lad os stemme!

Efter justitsministeriet har konkluderet at der ikke er tale om suverænitetsafgivelse i EU’s reform traktat har hylekoret af EU modstanderne forlangt at den skal til folkeafstemning – suverænitetsafgivelse eller ej.

Jeg vil også gerne til folkeafstemning, men det skal være om forbeholdene. De 14 år gamle forbehold betyder bl.a. at Danmark står uden for det retlige område, hvor vi ellers er mange, der meget gerne vil hjælpe til med at bekæmpe menneskehandel og international kriminalitet på tværs af grænserne. Det kan vi ikke fuldstændigt, som følge af retsforbeholdet. Med Lissabon-traktaten bliver Danmark endnu mere marginaliseret fordi traktaten udvider de områder, hvor Danmark er nødt til at stå udenfor pga vores forbehold 

Danmark vil heller ikke kunne deltage i en fredsskabende og fredsbevarende operationer, som EU står i spidsen for. Det har betydet, at Danmark måtte trække sig ud af Makedonien og Bosnien, fordi EU overtog ansvaret. Det er dybt tragisk, at gode danske soldater ikke kan være med til at skabe fred og stabilitet i verdens brændpunkter, hvis baretten skifter fra den lyseblå FN farve til EUs.

Vi har i Danmark rigtig gode soldater, der er uddannet til at håndtere internationale konflikter og det er tåbeligt, at de visse steder ikke kan få lov til at udføre deres arbejde, pga. af nogle forældede forbeholde, som blev skabt under helt andre politiske situationer, end dem vi kender i dag.

Jeg håber at den næste folkeafstemning bliver om forbeholdene. Og jeg vil glæde mig til mange EU diskussioner om forbeholdene, for det bør står klart for alle, at de kun svækker Danmark og danske interesser.

Læserbrev bragt i JyllandsPosten den 8. december 2007

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *