Pressemeddelelse: Togskinner til Trafikministeren

I forbindelse med Udviklingsråd Sønderjyllands møde om infrastrukturen i Syd og Sønderjylland, sender MF(V) Ellen Trane Nørby et sæt skinner og et dobbeltspor afsted til Transportminister Jakob Axel Nielsen, så han fysik kan modtage det klare budskab om at vi har brug for et dobbeltspor ned gennem Syd og Sønderjylland.

– Der er nu blevet talt om dobbeltspor i årtier. Nu skal der handles. Jeg sender derfor denne fine opsætning af skinner, så ministeren kan se og forestille sig, hvordan et sådant dobbeltspor skal se ud.

Sporet sendes afsted fra Lyren 1, padborg klokken 13 i dag mandag den 5. november efter fællesmødet mellem Udviklingsråd Sønderjylland og de sønderjyske folketingspolitikere.

Kære Jakob Axel Nielsen,

Hele Danmark skal hænge sammen.

Midt i den travle valgkamp er det ofte rart at få overleveret et budskab på en anderledes frisk, positiv og ikke mindst mere visuel måde, end når andre politikere og vælgere forlanger og kræver gennem artikler og læserbreve. Derfor sender jeg Ministeren dette dobbeltspor, for at synliggøre hvad jeg mener Sydjylland har brug for, nemlig et dobbeltspor på de strækninger der ikke har det.

Så sent som d. 27.10.2007 var Oli B.G. Madsen, leder af og professor ved Center for Trafik og Transport ved DTU og medlem af infrastrukturkommissionen ude i Jyskevestkysten og kritiserede det både utilstrækkelige skinnenet, der på flere strækninger også er så nedslidt at det bør skiftes. Infrastrukturen har endvidere anbefalet dobbeltspor i sit udkast til rapporten, der bliver offentliggjort efter folketingsvalget.

Det dårlige skinnenet er ikke kun et problem for indbyggere i Sydjylland, det bevirker nemlig at både personer og godstransport kommer langsommere til Aalborg, København og resten af Danmark. Lavede man et dobbeltspor ville det muliggøre at 8-15 tog yderligere i timen, begge veje, hvilket vil være med til at gøre hverdagen markant lettere, både for borgere og virksomheder i både Syddanmark og resten af landet.

Skal Syddanmark have del i væksten er det vigtigt at vi også har optimale forhold inden for dette område, det har vi ikke i dag. Jeg håber ministeren vil tag vel imod denne gave og være med til at kæmpe mod flaskehalse og sikre dobbeltspor i hele Syddanmark hurtigst muligt, således at Syddanmark ikke risikere at sakke bagud, fordi togene holder stille, men at de kommer til at køre hele tiden og begge veje.

Ellen Trane Nørby

Folketingsmedlem for Sønderborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *