Lokale uddannelser styrkes

Sergentskolen i Sønderborg har de seneste mange år levet en omtumlet tilværelse. Det er gået op og ned og fra tid til anden har rygterne endda peget i retning af lukning. Det er heldigvis aldrig sket og nu går det endda den anden vej.

Der skal uddannes flere sergenter og de skal uddannes endnu bedre, for at være forberedt bedst muligt, på de udfordringer de møder i verdens brændpunkter. Det betyder en stigning i antallet af de såkaldte årselever fra 136 til 321. Det er mere end en fordobling, og hvor er det positivt for skolen og området.

Sønderborg styrkes endnu engang som uddannelsesområde. At vi får unge til området betyder ikke kun, at de kommer og bor i området et par år. Oftest bliver folk boende, skaber sig en karriere og stifter familie.

Det styrker området vidensmæssigt, når folk kommer hertil enten for at studere på Alsion, læse på sygeplejerskeskolen eller tage en uddannelse på sergentskolen. Og det er jo vigtigt at påpege, at der følger mange andre end blot eleverne med. Udvidelsen af antallet af studerende påvirker også antallet af undervisere, forskere og deres familier i positiv retning.

Jeg vil i den kommende folketingsperiode fortsat arbejde for flere uddannelser til vores lokalområde, lige som jeg i den forrige periode var med til at få nye uddannelser til Alsion. Det er herigennem vi skaber vækst, udvikling samt sikrer et bredt rekrutteringsgrundlag for virksomhederne i området.

Læserbrev til Jydske Vestkysten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.