Spil Dansk Dagen

Det er i dag Spil Dansk dag. Normalt ville jeg bruge denne dag til at tage ud og lytte til fed dansk musik. For to år siden var jeg endda med i en børnehave og spille på congas i anledning af dagen, hvor vi fejrer alt den fede musik.

I dag er dog ikke en normal dag – vi er midt i en valgkamp og tiden til at sætte sig ned og lytte til fed dansk musik er ikke helt tilstede…. Må nøjes med Unmack, Trentemøller, Dickow, og magtens Korridorer på højsest blus i kampagnebilen, når vi kører Syd og Sønderjylland tyndt.

Magtens Korridorer – altså dem der ikke er Johan og resten af bandet – men magtens korridorer og den politiske valgkamp har overtaget min kalender og jeg kan allerede mærke, at søvnkontoen er røget i minus, men humøret er i top, for jeg har allerede mødt så mange positive mennekser i valgkampen, at jeg ser frem til 19 dages politisk samtale på gader og stræder.

For en gangs skylde virker det også som om overbudspolitikken kan undgåes, så vi istedet kan tale værdier og hvad vi vil med det danske samfund.

Personligt så jeg gerne at kulturpolitiken blev styrket. Vi har netop sat fokus på rock musikens vilkår i Danmark og med handlingsplanen nyt liv i musikken ser vi allerede nu at den klassiske musik, jazzen, musikeksporten mm er blevet styrket.

Spil Dansk Dagen er et fedt initiativ med mere end 1000 koncerter over hele landet. Jeg håber at rigtigt mange har haft tid og lejlighed til at høre dansk musik i dag nu hvor jeg desværre ikke selv har fået LIVE stemningen med.

En kommentar til “Spil Dansk Dagen

 1. Kære Ellen

  Tak for dine fine ord om Spil Dansk Dagen. Jeg har først nu set dit blog-indlæg herom, men selvom det er et stykke tid siden du skrev det, så skal du have denne hilsen.

  Spil Dansk Dagen lever videre i bedste velgående. Den 29.oktober 2009 bliver 9. år i træk at vi på denne måde fejrer dansk musiklivs årlige festdag. Jeg håber at du har mulighed for at opleve koncerter og arrangementer på dagen.

  KODA har været initiativtager til Spil Dansk Dagen siden starten i 2001, men det er i et tæt samarbejde med alle de største danske musikorganisationer, fra profesionnelle til amatører. Ikke mindst er vi glade for, at DR bakker solidt op om Spil Dansk Dagen ved blandt andet at spille dansk produceret musik hele dagen.

  Du er meget velkommen til at kontakte mig hvis du vil vide mere om Spil Dansk Dagen.

  Musikalske hilsner

  Ricco Victor
  – Projektleder Spil Dansk Dagen (KODA)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *