Det bare kød….

Blogindlæg til Urban den 12. oktober 2007

I Polen stormer politiet et kloster, med gravide nonner. Ja, du læste rigtigt – gravide nonner. Politiet skulle eftersigende også have spærret øjnene op. På valgplakaterne i det ellers meget gudfrygtige land stiller et kvindeparti op til parlamentsvalget iklædt det bare ingenting altså ud over deres meget skarpe politiske budskaber, der i høj grad sætter Polens manglende ligestilling på spidsen.
 
Her i Danmark går det mindre hedt for sig. Her var ugens “vildeste” pakke i posten til Folketingets medlemmer et signeret eksemplar af Carl Mar Møllers bog Kvinder, der vist indeholder al skinds mulige og umulige opskrifter på hvordan kvinder kan tilfredsstille mænd. Nej hvor blev jeg glad for den…. Kan næsten ikke vente til Carl Mar Møller bliver opstillet for Socialdemokraterne til Folketinget, nu hvor han har kastet sin kærlighed på partiet. Hvilken revolution for ligestillingsdebatten det vil være…. NOT.
 
Og nej, det handler ikke om en nypuritansk tilgang til det bare kød, men et almindeligt ønske om respekt for mennesker og en moderne ligestillingspolitik. For nonner dukkede også op i Danmark i denne uge – i JBS’ afklædte undertøjsreklamer, hvor henholdsvis en næsten afklædt sygeplejerske, en tjenestepige, en sekretær og en nonne snuser til et par herreunderbukser af mærket JBS…

Tak til Sygeplejerskerne, der sagde fra og i stedet ønskede en anerkendelse af deres fag og arbejde og et behov for at deres autoritet ikke blev afløst af småklamme kommentarer om stramme uniformer.
 
Der er intet galt med bart kød, men hvorfor i alverden skal nøgne kvinder plastres op på billboards overalt i det offentlige rum, det er da på alle måder bare med til at sætte ligestillingsdebatten i et pornoagtigt lys, hvor mænd tænker med en særlig legemsdel og underbukser og parfume kun kan sælges iklædt bart kød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *