Bedre plads til børnene

Med en lille justering har integrationsminister Rikke Hvilshøj taget initiativ til en menneskelig håndsrækning, så afviste irakiske asylansøgere med børn kan flytte væk fra asylcentrene og ud i boliger som Røde Kors administrerer. Jeg synes integrationsministeren skal have stor ros for initiativet, der nu sikrer bedre forhold for asylbørnene.

Men det er også væsentligt at understrege, at de irakiske familier som vi løbende har talt om for længst har fået afslag på deres ansøgning om asyl, har anket og fået afslag, har anket igen og fået afslag i flygtningenævnet. Men de opholder sig fortsat i Sandholm lejren fordi de enten ikke kan eller vil rejse hjem.

Det skal man tænke på når det når det forlyder fra venstrefløjen, at de skal have lov til at arbejde og flytte udenfor lejren. Træffer man den beslutning, så underminerer man hele grundlaget for indvandringspolitikken i Danmark.

Det at få asyl, beskyttelse og mulighed for en ny begyndelse knytter sig til personligt forfulgte personer. Giver man pludseligt frit løb, så siger man jo samtidigt, at alle er velkomne, så er der ikke længere nogen former for krav. Når Helle Thorning Schmidt fortsætter sin kritik svarer det nu til at kræve fri indvandring til Danmark!

De familier med børn, der nu får lov til at flytte udenfor asylcentrene til boliger administreret af Røde Kors har fået den samme behandling som alle andre, der søger asyl i Danmark. Deres sager er blevet behandlet og vurderet, men de lever ikke op til kriterierne.

Den anden side er, at det er negativ diskriminering overfor alle de, der tidligere har fået afslag og som frivilligt er rejst hjem. Derfor er Regeringens initiativ en vigtig menneskelig håndsrækning og en erkendelse af, at tiden går og Irak desværre stadig er en urolig region at sende afviste asylansøgere tilbage til, men det er modsat socialdemokratiernes krav ikke det samme som naivt at åbne en ladeport.

Justeringen medfører ikke ikke lovændringer men er en justering der forhåbentligt kan sikre, at vi nu kan holde fokus på det der må være hovedsagen i en intelligent, men stram og fair indvandringspolitik. At vi ikke slækker på vores principper og stramme krav, men vi hele tiden følger situationen tæt og laver justeringer, der modsvarer de krav og behov, der findes i det danske samfund.

Blogindlæg bragt i urban den 24. oktober 2007

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *