Venstre: Ingen hjælpende hånd til DR fra Socialdemokraterne

Pressemeddelelse 15. september 2007

Med Socialdemokraternes finanslovsforslag er masken blev hevet af, så alle kan se partiets sande ansigt. Det seneste års DR-venlighed og gode intentioner om at ville hjælpe mediestationen økonomisk er afsløret som den rene hykleri.

– Der må være mange, der føler sig snydt og vildledt – ikke mindst i DR, hvor Socialdemokraternes foreslåede redningskranse i dag viser sig at være punkteret, siger Venstres kultur- og medieordfører Ellen Trane Nørby.

– Nu har vi det seneste år hørt Socialdemokraterne råbe højt om alt det, de ville gøre for at hjælpe DR ud af de økonomiske vanskeligheder, som byggeriet af DR Byen har skabt og så præsenterer de et finanslovsforslag uden så meget som en krone til DR. Det store nul viser, at det har været rent hykleri, når Socialdemokraterne har beskyldt regeringen for ikke at hjælpe DR tilstrækkeligt.

Så sent som 12. september gentog Socialdemokraterne deres forslag om, at staten skulle købe DR-koncertsalen og leje den ud til DR til en fordelagtig pris. Socialdemokraterne har også tidligere foreslået, at staten skulle købe sendenettet fra DR for dermed at sikre DR ekstra økonomi. Ingen af forslagene til en samlet pris på adskillige milliarder kroner er med i Socialdemokraternes ellers udgiftspumpede forslag til finanslov.

 – Vi må konkludere, at Socialdemokraterne endnu engang har lovet guld og grønne skove og skabt falske forventninger hos mange, der nu må konstatere, at Socialdemokraternes skåltaler var varm luft, siger Ellen Trane Nørby.

En kommentar til “Venstre: Ingen hjælpende hånd til DR fra Socialdemokraterne

  1. Præmissen er forkert.
    DR har i årevis ikke kunnet overholde sine public service forpligtelser, specielt sentensen i kontraktens afsnit 1 side 2 “Ved informationsformidlingen skal der lægges vægt på saglighed og upartiskhed. Hånden på hjertet, er det det vi ser og hører aften efter aften og hver dag i P1? Jeg gider ikke dokumentere det, det er påvist til ulidelighed mange steder.

    Hvorfor skal vi overhovedet have en stor statslig mediegigant, hører det ikke det hedengange sovjettiske system til? Det går fint i de trykte medier, her har vi et stort og varieret udbud på privat basis, og med en lille publikation udgivet af staten, Statstidende, til udgivelse af officielle meddelser. Er man uenig med sin avis, eller synes den bliver tenditiøs eller ringe, så vælger man bare en ny. Det skal da være præcist lige sådan i de elektroniske medier.
    Hvorfor kan jeg ikke bare melde mig ud af DR hvis jeg ikke ser deres udsendelser. For at melde mig ud af DR skal jeg lukke min internetforbindelse. Hvad har det lige med hinanden at gøre? DR’s syge argument om at det er fordi jeg kan se deres hjemmeside holder ikke en meter. Selv den mest lumre pornoside kan finde ud af at gøre tilgangen begrænset af at man har betalt.

    Det kan simpelthen kun gå for langsomt med at få lukket DR i sin nuværende form.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *