Venstre: DR’s økonomiske vanskeligheder kan nemt løses

Pressemeddelelse Onsdag 12. september 2007

– Der er for 600 millioner kroner sortseere i Danmark. Hvert år. Hvis danskerne ville, så var DR’s økonomiske problemer løst med et greb i lommen, siger Venstres medie- og kulturordfører Ellen Trane Nørby.

DR’s byggerod og en dårlig økonomistyring betyder, at DR hvert år skal spare 287 millioner. Det svarer til omkring 7 procent af DR’s årlige budget og har allerede flere gange i foråret medført arbejdsnedlæggelser og en generel skepsis omkring DR’s virksomhed.

– Den største klagesang kommer dog fra oppositionen. Reaktionen fra SF og Socialdemokraterne har som altid været en automatreaktion: Det er regeringens skyld. Regeringen vil slå DR ihjel. Børnehaveretorik og beskyldninger, der intet har på sig, men som desværre kendetegner SF og S.

– Når oppositionen, DR og mange andre gang på gang påpeger, at danskerne bredt set bakker op om DR, så ville det jo være oplagt at rette skytset mod de mange, der hvert år undlader at betale licens og dermed netop skaber DR’s økonomiske problemer.

– I Venstre har vi modsat partier i oppositionen klart sagt fra over for en licensstigning. Danskerne betaler i forvejen verdens højeste licens. Vi ønsker heller ikke, at de danske skatteydere skal betale. Men det er væsentligt at påpege, at vi på ingen måde bifalder, at der hvert år er for 600 millioner kroner sortseere i Danmark, for de er alle med til at skade DR’s økonomi, siger Ellen Trane Nørby.

En kommentar til “Venstre: DR’s økonomiske vanskeligheder kan nemt løses

  1. Måske mangler de 600 mio. fordi mange mennesker selvfølgelig ikke gider betale for et produkt, de ikke har bestilt, og hverken gider eje eller have.
    Bare et gæt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *