Jeg har det godt!

Tænk september 2007Tak til alle de mange, der har ringet og skrevet  på baggrund af Forbrugerrådets blad TÆNK artikel “Det store identitetstyveri”.

Artikelen er falsk. Jeg har det godt og det er ikke sket i virkeligheden. Det fremgår allersidste af artiklen, men jeg kan forstå, at mange aldrig er nået om til den oplysning. Forbrugerrådet spurgte bl.a. Kurt Strand, DR journalist og jeg, om vi ville stille op som personer i tænkte historier, som reelt kunne ske i virkeligheden for at sætte rigtige ansigter på de ting som for mange måske lyder allermest som science fiction.

Det er en opdigtet historie, der beskriver hvor galt det kan gå i den virkelige verden, hvor hackere er de moderne forbrydere og hvor overvågning pludselig kan betyde, at hele ens liv kortlægges og ens identitet overtages via nettet og dermed også hos myndighederne, PET etc. der ligeledes arbejder digtitalt.

Nogen kan måske huske den amerikanske film The Net med Sandra Bullock i hovedrollen som Ruth Marx, der får stjålet sin identitet. Det var bare en film, men det kunne reelt godt ske i virkeligheden. Denne sommer har vist os flere eksempler.

Cykelrytteren Michael Rasmussens mail blev hacket. Lisbeth Knudsen, chefredaktør på berlingske Tidende fik hacket sin mail og fra hendes mail blev der sendt adskellige mails af belastende karater ud til folk i hendes adressekartotek. 

Men som sagt artiklen i TÆNK er falsk – “det store identitetstyveri” har heldigvis ikke fundet sted. Læs hele Maria Stove og Erik Valeurs kriminalhistorie i septembernummeret af forbrugerrådets blad TÆNK.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *