Skat, er der råd til velfærd?

Blog i Urban den 28. august 2007 

Skat er der mere mælk til kaffen? Nej, for du må kun vælge en af delene! Utænkeligt valg for en kaffe latte drikker som mig, men meget symptomatisk for den debat om skat og velfærd, der har kørt den seneste uge.

På trods af at regeringen har fremlagt en velfærds-investeringsplan på 50 milliarder (det svarer til mere end en Storebæltsbro) som skal bruges til renovering og nybyggeri af skoler, børnehaver, sygehuse og plejehjem, har Socialdemokraterne og DF den seneste uge kæmpet for at bilde os ind, at det er et enten eller, og at regeringens velfærdsforslag kun vil gavne de rige. Magen til sludder skal man lede længe efter.

Skat, der er råd til velfærd i Danmark får jeg lyst til at råbe højt. Selvfølgelig skal det kunne betale sig at arbejde, så vi kan sikre, at der er flere, som gider gøre en ekstra indsats og dermed skabe forudsætningen for at vi har et stærkt velfærdssamfund i Danmark og råd til de nødvendige investeringer.  Det er ikke et enten-eller, men et balanceret både og, der skal sikre et Danmark med Drive!

DF og Socialdemokraterne burde lytte til Formanden for Dansk Metal og de andre fagforbund, der i fredags kaldte på mere af samme skuffe fordi det netop er deres medlemmer – normal og mellemindkomsterne, der belønnes med regeringens skatteomlægning ikke millionæren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *