Augustenborg Sygehus er også værd at kæmpe for

Af Tage Petersen, Gruppeformand (V) Sønderborg og Ellen Trane Nørby, MF(V), Kastanie Allé 46, 6400 Sønderborg

I ly af debatten om placeringen af  akutsygehuse i Syd- og Sønderjylland har Regionsrådet også sendt et forslag om den fremtidige psykiatriske behandling i høring.

I det udsendte materiale er Augustenborg Sygehus kun med i 2 af  6 forskellige modeller for den fremtidige struktur på området.

I de 4 andre modeller er det psykiatriske Sygehus for sønderjyderne placeret i enten Åbenrå eller Haderslev, og dermed lukkes Augustenborg.

Når vi slår et slag for at bevare Augustenborg Sygehus, er det ikke af lokalpatriotiske årsager, men af faglige. Augustenborg sygehus er det næststørste psykiatriske sygehus i den nye Region Syddanmark, og det faglige miljø og den ekspertise, der gennem mange år er oparbejdet i Augustenborg flytter man ikke bare fra den ene dag til den anden uden at det går ud over kvaliteten.

Ved det nyligt afholdte 75 års jubilæum var flere talere inde på de flotte omgivelser i Augustenborg, og den positive indflydelse det har på patienterne, og selv om de sindslidende selvfølgelig sætter deres præg på byen på både godt og ondt, er der ingen tvivl om, at ”hospitalet” som Sygehuset kaldes i daglig tale, er et aktiv for byen og hele området.

I det udsendte høringsmateriale lægges der vægt på en placering af de psykiatriske sygehuse i nærheden af akutsygehuse, og dermed vil det jo være naturligt, at bygge videre på det i forvejen gode samarbejde imellem Augustenborg Sygehus og Sønderborg Sygehus. Vi håber fornuften sejrer i Regionsrådet.

2 kommentarer til “Augustenborg Sygehus er også værd at kæmpe for

 1. da dette sygehus er et af de sidste i vor landsdel mener vi at det er meget velfungeret og har alt det hvad et sygehus af den slags skal have og behøver se blot på beliggenheden hvorfor så plasere et andet direkte ved en motorvej.vi stemmer for at dette skal blive hvor det er venligst c og t christensen sønderborg

 2. Hej Ellen, hvor går vi hen med alle de protester vi har på Facebook, mod lukningen af Augustenborg sygehus ???

  En gruppe, : Stop tyveriet: Psykiatrien tilbage til Sønderborg- NU. Foreløbig medl. 1054
  _ _ _ _ _ _ _ _ _

  En gruppe, : Bevar Augustenborg sygehus.
  Foreløbig medl. 117

  Med venlig hilsen Bente Markussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.