Sol, sommer og godt for læseheste!

Jeg har samlet mig en stak bøger, som jeg glæder mig til at luksuslæse i ferien. I en travl hverdag bliver det desværre ikke til så mange som man kunne ønske, men nu skal jeg på ekspedition til Hossinis Drageløber Afganistan til Bengtssons Submarino Univers i KBH NV, med med ryggen mod verden med Seierstad og en hel del andre, steder og fortællinger som har smuglet sig ind i bonusbunken.

Fedt blvier det. Men endnu mere skønt fordi bøger i dag koster en brøkdel af hvad de gjorde tidligere fordi vi har liberaliseret det danske bogmarked og afskaffet de faste priser som tidligere dikterede at en bog skulle koste det samme over hele landet og i mere end et år! Særlige sommertilbud til læseheste var lovbrud.

Jeg blev af en del beskyldt for at ville kvæle bogen da jeg som kulturordfører foreslog, at bogmarkedet i Danmark skulle liberaliseres. Så hvor er det skønt at kunne gå sommeren i møde og tænke at de havde uret. Bogliberaliseringen i Danmark har ikke betydet bogens død. Sidste år blev der solgt flere bøger en i årtier og antallet af nydgivelser og titler blomstrer.

Liberaliseringen af bogmarkedet i Danmark er en demokratiserign af bogen. Nu er det ikke længere forbeholdt de som vil betale 299, 349 og 399 for en bog. Der er priskonkurrence og med de nye pocket formater og paperbacken, der er blevet endnu billigere at producere kan vi idag købe en læseværdigbog for samme pris som et blad.

Det er da skønt nyt for læseheste og jeg glæder mig stadig til at kaste mig over bonusbogbunken, nu hvor ferien nærmer sig og solen skinner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *