Tillykke!

Der er mange man kan ønske tillykke i disse dage. Khader, Seeberg og Samuelsen og den ny alliance som uden tvivl vil skabe mere uforudsigelighed i dansk politik. Og velkommen til dem.

Men det er nu ikke dem, der flages for i dag den 9. maj. I mindst 45 af landets 98 kommuner vejrer det blå og gulstjernede EU flag i anledning af Europadagen. Og tillykke med det. For med Europadagen markerer vi, at vi er europæere ved siden af at være danske. Jeg synes det er fedt og opløftende at se, at den forskrækkelse der tidligere har været overfor at hejse det europæiske flag i dag er på tilbagetog.

Og hvor er det en forældet måde at anskue de udfordringer som samfundet står overfor, hvis man blindt tror på at nationalstaten er den eneste garant for fremtidens velstand og der hvor beslutningerne skal træffes. Vi lever i en globaliseret verden, hvor kapital, varer, informationer og mennesker krydser grænserne med en hastighed som vi ikke tidligere har set. Derfor er et stærkt og forpligtende europæisk samarbejde den eneste måde at sikre, at vi er med til at træffe fælles beslutninger istedet for at blive løbet over ende.

En fælles europæisk miljø- og energipolitik vil være med til at sikre, at vors børn og børnebørn også kan indånde den friske luft og drikke af grundvandet, fordi vand og luft også krydser grænser og det ikke er nok at sikre stramme regler herhjemme, hvis naboen er ligeglad. En stærk energipolitik, der sikrer, at vi ikke er afhængige af olie fra Mellemøsten eller gas fra Rusland, en aktiv udenrig og sikkerhedspolitik, som sætter europæiske værdier og danske standarder for demokrati højt på den globale dagsorden. Og jeg kunne blive ved.

Så tillykke med Europadagen og hvor er det skønt at se det blå flag vejre fra toppen af flagstængerne i mindst 45 af landets kommuner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *