Kultur Esbjerg – et godt eksempel!

Beslutningen om at bruge en del af millionoverskuddet på idræt og kultur efter salget af Esenet, er ganske enkelt en genistreg uden lige. De mange millioner, der investeres kommer den brede befolkning til gode i og omkring Esbjerg.

I Esbjerg vælger man at investere pengene frem for at sætte dem på driftskontoen. Det vil klart være med til at løfte Esbjerg og det er et godt eksempel som andre kommuner forhåbentligt vil overveje. Det er fortid at skulle tage til København for at få de store oplevelser. Efterhånden er det alle andre steder end hovedstaden, man skal hen for at stille den kulturelle sult. Og hvor er det da befriende at det kulturelle Danmark blomstrer over hele landet.

I et moderne velfærdssamfund er der ingen tvivl om at en god kultur- og idrætspolitik er med til at skabe attraktive områder for bosættelse. Når investeringerne som i Esbjerg tænkes sammen med erhvervspolitikken kan vi for alvor tale om at der skabes en synergi hvor lokalsamfundet løfter i flok. En sådan satsning er ikke en udgift, men en investering til gavn for alle.

I Esbjerg tager man affære, og løfter sig op på et niveau – hvor de fleste byer gerne vil være. Der investeres i idrætsparken, færdiggørelse af stadion, ny multiarena og svømmestadion. Investeringerne sikre også penge, engagement og opbakning fra private sponsorer, hvilket i stor grad er med til at løfte projekterne. Det er i høj grad et eksempel på en godt offentligt-privat partnerskab på kultur-erhvervsområdet.

Fra salget er der stadig en pose penge, som byrådet regner med at investere i andre store ekstraordinære projekter – projekter der er kendetegnet ved gavne en stor gruppe mennesker, sætte Esbjerg på landkortet og give et løft, der ellers ikke havde været muligt.

Tillykke til Esbjerg og omegn, god fornøjelse med de mange oplevelser – som investeringerne fører med sig.

Indlægget er skrevet sammen med Jakob Lose – medlem af byrådet og kulturudvalget for Venstre i Esbjerg kommune

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *