En fast, men fair udlændingepolitik

“En fast, men fair udlændingepolitik” var en af hjørnestenene, da vælgerne stemte Fogh regeringen til magten både i 2001 og 2005. Vi husker vel alle stadigt, hvordan Fogh-regeringen i 2001 blev mødt med kritiske ryster. I dag er der bred opbakning fra bl.a. Socialdemokraterne om udlændingepolitikken.

Set i det lys er det interessant, når Elsebeth Gerner Nielsen (R) her i avisen foreslår en “radikal omlægning af udlændingepolitikken” (9/12). Det har ikke mindst været de Radikales fortjeneste, at Fogh regeringen overtog en uacceptabel udlændingepolitik. EGN beskriver ingen steder, hvad hun forestiller sig konkret ligger bag “en radikal omlægning”, men hun vil have flere højtuddannede udlændinge til Danmark.

EGN’s ræsonnement omkring behovet for højtkvalificerede udlændinge i fremtiden er rigtigt. Det viser sig, at for hver højtuddannede i arbejde følger to i job. Efterhånden som forsørgerbyrden skifter med rundt regnet 400.000 færre til at forsørge 400.000 flere, bliver dette behov ikke mindre.

EGN spørger, hvorfor en inder skulle tage til Danmark, hvor vejret er koldt og menneskerettigheder krænkes, når inderen kan tage til fx England, Canada eller Sverige. Nu er vejret for det første ikke betragteligt bedre i hverken England, Canada eller Sverige. At Danmark skulle være en kendt menneskerettighedskrænker, er vrøvl under lavmålet. Det er netop personer som EGN, der bidrager til den konsekvente mytedannelse om dansk udlændingepolitik til skade for dansk økonomi.

EGN har tilsyneladende ingen konkrete forslag til, hvordan vi skal tiltrække højtuddannede udlændinge. Jeg har selv flere ideer og vil naturligvis gerne hjælpe en folketingskollega på vejen. Jeg har tidligere foreslået et pointsystem, som man kender det fra bl.a. Canada. Her samler forskellige kvalifikationer point, som kan give adgang til arbejdsmarkedet. Velfærdskommissionen har i sin rapport foreslået noget lignende, hvilket naturligvis kun kan styrke argumentationen. Jeg mener dog, vi skal være endnu mere fremme i skoen. Vi skal ikke bare vente til at højtuddannede kommer til os, men aktivt rekruttere højtuddannede via ambassader, mv. Det bør være en fast del af vores repræsentation, at mulighederne i Danmark markedsføres blandt universiteter, mv. Ikke kun ved at lægge en folder her og der, men ved aktive dialoger, der hvor kvalifikationerne findes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *