Den er helt til hest!

Der er gået hest i den danske lovgivning. I denne uge skal Folketinget behandle en hestelov som er en detajeret lovgivning om hvordan en hest skal passes, hvor højt der skal være til loftet, hvor stort lysindfald i boksen og meget mere. Et flertal uden om regeringen ser også ud til at kræve, at der stilles krav om at man minimum skal have to heste, så den ikke føler sig ensom…

Og er det så ikke fint nok, for heste skal vel behandles ordentligt. Ja. Dyr skal behandles ordentligt, og heste er dyr, så hvordan kan det være, at der skal laves særlige regler for heste, når vi nu har en dyreværnslov, der skal sikre, at dyr behandles ordentligt.

Jeg nævner hesteloven fordi jeg mener, at det er en lovgivning, der er helt til hest. Det er detailregulering af værste skuffe og det er udtryk for at man i høj grad blander sig i områder, der burde ligge indenfor normal opførsel. Hesteloven er ikke enestående, den er blot et eksempel på at antallet af regler for hvordan vi skal leve vores liv, hvad vi må og ikke må vokser langt ud over det fornuftige, for ikke at sige det nødvendige.

Og hvem er det, der skal kontrollere, at der nu også er det rigtige lysindfald hos hesten og at den ikke føler sig ensom selv om den går sammen med en anden. tjo det er myndigheder og politi, som så skal bruges deres tid på det istedet for at kunne bruge det til at opklare forbrydelser eller slå ned på den håndfuld hesteejere, der allerede i dag overtræder loven og behandler deres heste dårligt.

Desværre er vi nået dertil, hvor vi for at sikre os mod de som allerede i dag er på kan med loven nu laver detailjerede regler, som rammer alle. Og stakkels den hest, som er blevet forfangen og syg pga af for meget grønt græs, at den nu bryder loven, hvis den ikke står på græs, for lovens bogstav er, at hesten altid skal have adgang til græs…. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *