Væltet lokum…..

Det er ikke mere end et par dage siden jeg hørte ordet ‘væltet lokum’ brugt om maden på et dansk hospital. Men behøver det være sådan, at man ud over at være syg, også kan være helt sikker på at miste appetitten? Nej!
 
På Hvidovre Hospital kan patienterne bestille deres mad fra menukortet, få den lavet af kokke og bragt direkte til sengen.

 Gevinsten. God, sund, delikat mad. Patienter med større glæde og mindre vægttab fordi de har lyst til at spise op. De får den varme mad, de ønsker når de har lyst. Langt mindre mad smides ud fordi appetitten ikke rakte.
 
Prisen. Nej, det har ikke kostet spidsen på en jetjager. Det har ikke kostet én eneste krone ekstra, men det har kostet et opgør med ‘Sådan har vi altid gjort’.  
 
Det handler bare om at gøre tingene anderledes i stedet for at forfalde til vanetænkning. Og det er netop det regeringens kvalitetsreform handler om. At sikre at vi alle som borgere og brugere får bedre service fordi man ret faktisk overvejer hvorfor man gør det. Kvalitetsreformen skal også sikre, at vi bliver hørt om vores mening, så brug nu alle muligheden for at ytre jeres mening.
 
På Holstebro Sygehus har man indført nærende mellemmåltider og frisk presset juice som man kan få, når man har lyst. Heldigvis er der mange eksempler som disse så se nu at få udskiftet de ‘væltede lokum’ med bedre løsninger til gavn for alle.

2 kommentarer til “Væltet lokum…..

  1. Rigtig godt indlæg.
    I alt for mange år har alt for mange troet, at alt blot kunne løses med flere penge.
    Det handler, som du netop har poienteret i dit indlæg, om at gøre tingene anderledes, og så være indstillet på at bryde med vanetænkning.

    v.h. M.S.

  2. Nu er væltet lokum jo slangbetegnelsen for en middagsret Millionbøf med kartoffelmos. Men det er sikkert på menuen på mange hospitaler…

    Ellers er jeg meget enig i dine synspunkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *