I praktik som Folketingsmedlem…

I denne uge har jeg haft Ida Egdalen fra Esbjerg i erhvervspraktik hos mig på Christiansborg. Ida går til daglig i 8. klasse på Esbjerg Realskole, men har i denne uge være Folketingspolitiker for en uge. En rigtig hyggelig uge og som I kan læse nedenfor, så tror jeg også, at Ida har fået noget ud af det…Ida Egdalen

Hvorfor valgte jeg at komme i praktik som politiker?

Da min lærer sagde, hun havde kontakt med Ulla Tørnæs fra Folketingets Venstre, og at det var en åben mulighed, at komme i praktik hos hende på Christiansborg. Da var der noget der sagde, ”KLIK,, oppe i hovedet på mig. Tænk at komme på Christiansborg og følge med et folketingsmedlem og komme indebag, hvad man laver som politiker. Jeg sørgede for at virke utrolig interesseret i denne praktik plads, og blev ved med at spørge min lærer om det stadig var muligt.

Først viste det sig at Ulla Tørnæs ikke kunne tage mig ind som praktikant i uge 16 alligevel, men så var det så heldigt at Ellen Trane Nørby glædelig ville tage imod mig.

Jeg kan godt lide at have en holdning til tingene og komme ud med min mening om emnet. Efter at vi i geografi/samfundsfag havde diskuteret lidt om politik og om alle de forskellige styrereformer som, diktatur, socialisme og liberalisme osv. har det interesseret mig at kunne få muligheden i at følge med i hvem og hvordan Danmark bliver styret.

Som politiker får man medbestemmelse i hvordan de danske borgere kan få det bedst muligt i Danmark og i udlandet.
Man skal kunne stå fast med, at det man siger, er det mest rigtige at gøre for borgerne/samfundet.

Det spændende var også at kunne komme med til diverse møder og konferencer og mærke den stemning i blandt de forskellige politikere samt se hvordan det foregår når et lov forslag skal slå igennem. Det er jo borgerne der skal gøre brug af reglerne. Alle sammen kan ikke være enige, det har jeg også oplevet til de forskellige møder på tværs af partierne, derfor er det godt at vi i Danmark benytter os af demokrati.

Det har været en utrolig, spændende oplevelsesrig uge, at være i praktik som politiker og følge med i deres arbejde, det vil jeg aldrig glemme. Jeg var glad for, at jeg tog så meget interesse i det. 

En kommentar til “I praktik som Folketingsmedlem…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *