Amnesty nu med fordomme

Har du talt med din grønthandler i dag? På mit dørhåndtag ind til mit hjem hang et bundt gulerødder og en med venlig hilsen Amnesty International.

På kortet stod der: ‘Hvis du er på god fod med din grønthandler, kan det være nok til, at du blive mistænkt for at være i kontakt med terrorister.’

Nu er vi så nået til det punkt, hvor Amnesty nu kommer med fordomme! Selv om klokken nærmede sig midnat alt for hurtigt og jeg egentligt var kommet dødtræt hjem fra to oplæg på en aften blev jeg pludselig vågen. For hva’ fan er det for en fordom og stereotypt billede Amnesty spiller på og på sin vis er med til at bygge op. Er alle grønthandlere terrorister? 

Nej! Det er aktive iværksættere og de mange som har en anden baggrund end dansk er aktive medborgere og erhvervsdrivende og tager sig prisværdigt af et job, der ikke lader lukkeloven meget tilbage. Er det så udtryk for god værkstedshumor at Amnesty spille på terrorfrygten i samfundet. Nej, det er ren fodring af den indre svinehund.

På Amnestys hjemmesiden kan man læse, at baggrunden for kampagnen er, at Amnesty vil sætte fokus på retssikkerheden i forbindelse med vedtagelsen af terrorlovene i Folketinget. Og det er et reelt og ædelt formål og gulerødderne smagte godt, men den kampagne havde været bedre tjent med at Amnesty havde sat fokus på det citat af tidl. PET chef Hans Jørgen Bonnichsen som de bringer på deres hjemmeside: ‘Der er 1000 gange større risiko for at blive slået ihjel af en, der elsker dig, end af en terrorist.’

Det citat svarer godt overens med min egen bekymring for terrorlovgivningen og det er en væsentligt mere sober kampagne end at hænge alle grønthandlere i dette land ud som terrorister!

En kommentar til “Amnesty nu med fordomme

  1. Kære Ellen

    Godt at nogen som dig tager citater som det af Hans Jørgen Bonnichsen frem, det nuancer debatten og det er der brug for.

    Jeg skriver mest af alt for at ønske dig tillykke med næstformandsposten i Europabevægelsen. Jeg tror og håber du er en af dem der kan gøre EU debatten nærverende.

    Held og lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *