Kvinder til salg!

På store billboards ses billeder af nøgne kvinder med ar, skrammer og blå mærker pakket i plastbakker med folie omkring og påhæftet en kilopris.

Et andet sted hænger en poster med en kvindekrop gennemhullet af kødkroge. Hun er hængt op som en anden marionetdukke. Hun hiver ikke selv i trådene til sin fremtid, står der på russisk. Kommer man tættere på kan man læse de mange historier om piger, som loves en gylden fremtid i vesten, men ender som tvangsprositueret i et andet land.

Fortællingen er hverken fiktiv eller enestående. Sidste år anslog det amerikanske State Department at 800.000 mennesker hvert år udsættes for menneskehandel globalt set.

Rigspolitiet antager, at der i Danmark findes 3000 udenlandske prostituerede, hvoraf størstedelen er handlet hertil. Kvindehandel er ikke et storbyfænomen. Det finder sted over hele landet. Slår man op i Ekstra Bladets massageannoncer er 45% reklamer for udenlandske kvinder. 5-7 af de faste reklamer er for bordeller tæt på grænsen.

Hvad er prisen på et menneske bør alle spørge sig selv her 200 år efter slaveriets afskaffelse?

8. marts fejres kvindernes internationale kampdag. Det er en dag, der god grund til at holde fast i. Der er stadig mange emner, der bør sættes fokus på, når det handler om kvinders muligheder og rettigheder. Et af de problemer, som bør prioriteres er kvindehandel.

Regeringen har netop lanceret en ny handlingsplan mod menneskehandel. 8.marts bør vi alle tage afstand til den menneskehandel, der i dag er den 3. største internationale kriminalitet kun overgået af våben og narko.

2 kommentarer til “Kvinder til salg!

 1. Hej Ellen.

  Følgende:
  “Rigspolitiet antager, at der i Danmark findes 3000 udenlandske prostituerede, hvoraf størstedelen er handlet hertil. Kvindehandel er ikke et storbyfænomen. Det finder sted over hele landet.”

  starter sandt, men går lynhurtigt over i usandhed. Rigspolitiet antager, at der i Danmark findes 3000 udenlandske prostituerede — hvoraf de skønner at mellem 1 og 5 procent er handlede og tvunget til prostitution imod deres vilje. 1-5% er altså milevidt fra størstedelen!

  Dernæst: Du gør hverken almindelige prostituerede eller de, der reelt lever som slaver, nogen tjeneste ved at blande deres situationer sammen. Prostitution er ikke lig menneskehandel og menneskehandel ikke lig prostitution. At kalde de to situationer ens umyndiggør for det første prostituerede som ofre; men endnu værre, så er det ikke at tage den frygtelige situation, som tvungen prostitution (og altså gentagen voldtægt) jo er, alvorligt!

  De mellem 30 og 150 kvinder, som i Danmark lever med den frygtelige skæbne at være tvunget til at prostituere sig imod deres vilje, er et forfærdeligt problem, som vi skal kæmpe med næb og klør for at hjælpe. Derfor er det useriøst at binde deres hjælp op på afskaffelse af de yderligere 6000 prostituerede i Danmark!

 2. Jeg synes egentlig ikke Ellen i dette indlæg blander tingene sammen. Hun skriver ikke her at hun vil forbyde prostitution i den tro at det hjælper ofrene (jeg ved ikke om hun vil det, men her kan jeg ikke se det).
  Som jeg læser Ellens blog, så vil hun gøre noget ved menneskehandel – og det kan jeg snildt støtte. Jeg går ikke ind for et prostitutionsforbud, da jeg ikke kan se hvordan det kan hjælpe dem der har brug for hjælpen – tværtimod mener jeg det vil medvirke til forværrede forholde, da vi pludselig får sværere ved at skille tingene ad og alt så vil foregå i kulissen.
  Jeg håber at I vil deltage i debatten herinde:
  http://www.radikale.net/linda-kristiansen/indlaeg/2008/01/28/nej-tak-til-prostitutionsforbud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *