Forbier og løst krudt fra S

Af Kristian Pihl Lorentzen, MF(V) trafikordfører og Ellen Trane Nørby,  MF (V)

Hvor er det trist at folketingskandidat Benny Engelbrecht (i JydskeVestkysten 1/3 )forsøger at skyde med skarpt mod Venstre i spørgsmålet om bedre trafikale forhold til Sønderborg. Ikke alene rammer Engelbrecht totalt forbi, han skyder også med løst krudt.  

I folketinget udspilles der i disse dage et sært spil fra S og R for at forsinke motorvejsprojektet til Sønderborg. BEs røgslør må jo være et forsøg på at få fokus væk fra, at de, som truer motorvejen netop er S og R.

For Venstre er det vigtigt at få forbedret skinnenettet over hele landet, så vi undgår uregelmæssig togdrift og får mulighed for at øge togenes hastighed. Det er derfor regeringen sammen med RV og DF gav genopretningen af skinnenettet meget høj prioritet i den trafikaftale, de fire partier indgik sidste år. 

Venstre ønsker også at øge sporkapaciteten på den sønderjyske jernbane, så der skabes gode forbindelser til Tyskland og resten af Europa. Det var en aftale som den tidligere S-regering negligerede i midten af 90erne og som vi nu igen tager seriøst. 

I den aktuelle sag har vi ærligt meldt ud, at der for nuværende ikke er passagermæssig dækning for at indføre timedrift fra Sønderborg. Økonomien hænger ikke sammen. I modsætning til BE påtager vi os et realistisk ansvar. Det var formentlig også derfor den tidligere S-regering ikke indførte timedrift på Sønderborg-banen, trods et stort lokalt ønske gennem mange år. 

I Venstre vil vi løbende vurdere grundlaget for timedrift når transportbehovene omkring Alsion er en realitet, for på sigt kan vi jo håbe, at universitetet trække flere daglige pendlere med sig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *