En skamplet!

Mugabes regime i Zimbabwe må stå som en skamstøtte for hvordan en regering kan ødelægge alt for sin befolkning. Zimbabwe var tidligere et frodigt land – Afrikas kornkammer – nu er det en gold diktaturstat, hvor størstedelen af befolkningen lider under fødevaremangel, sygdomme og dårlig ledelse.

Man siger ofte, at befolkningen har fortjent de ledere de har valgt. Ingen har fortjent despoten Mugabe og de seneste valg har været præget af så meget svindel at jeg knap vil kalde det valg! 

Jeg har flere gange i internationale fora mødt flere af Zimbabwes oppositionspolitikere, der kæmper en brav kamp mod Mugabes regime. Prisen er høj. Flere er forsvundet gennem tiden og weekendens anslag mod 50 oppositionspolitikere, ikke mindst lederen Morgan Tsvangirai, der blev så gennembanket af politiet, at han har svævet mellem koma og liv.  

At Mugabe på den måde forsøger at komme sine modstandere til livs vidner blot om den brutalitet og ligegyldighed overfor mennesker som regimet i Harare bygger på.

Handlinger som disse må og skal fordømmes højlydt fra hele den demokratiske verden og fokus burde rettes endnu skapere på den nød som Zimbabwes befolkning lever i og det tyrani Mugabe udøver. 

En kommentar til “En skamplet!

 1. Skandalebyggeriet sætter flere spørgsmål på dagsordenen, end byggeriet i sig selv.
  Er DR en dinosaur?
  Er det mon ikke på tide at gøre op med den nuværende finansieringsmodel?

  Jeg er ikke klar over, om dette er et forum, hvor der kan stilles spørgsmål (og om der kommer svar…).
  Alligevel vil jeg da fremsætte her:
  Hvordan kan du som medieordfører forklarer/retfærdiggører, at alle der har mulighed for modtage DRs ydelser, skal betale medielicens?
  Hvordan kan Venstre være med i et sådan forlig?

  Jeg har hverken radio eller tv, men jeg har en Mac – uden TV-tuner. Mac kan ikke modtage DRs ydelser (DR har ikke teknikken endnu), og selvom den kunne, har jeg hverken TV-tuner eller andet soft/hardware der gør det muligt.
  Alligevel skal jeg betale.
  Det svarer lidt til at skulle betale vægtafgift, bare fordi jeg har et kørekort. Potentiel kunne jeg jo købe en bil.

  Ventre har for mig været et parti, der gik ind for valgfrihed. Alligevel indgår Venstre et forlig, der fratager mig muligheden for at vælge DR fra.

  Var DR nu på finansloven, og alle derved betalte over skattebiletten, var situationen jo en anden. Jeg betaler jo skat med glæde – også selvom nogle af pengene (langt de fleste) går til offentlige tilbud jeg ikke benytter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *