Ordet skandale er ikke dækkende!

700 millioner ekstra. Endnu en gang har DR-Byen overskredet budgettet. Sidste gang var i september 2006. Dengang brugte jeg ord som uacceptabelt og grotesk. Jeg ved slet ikke, hvilke ord der er dækkende nu. Det er en skandale! Byggeriet er nu næsten dobbelt så dyrt som oprindeligt planlagt, og meldingen er, at det kommer til at gå ud over den kvalitet, vi som lyttere og seere ellers betaler en høj licens for.

Det fremgår, at det er koncertsalen, der er den store synder i DR-Byen. Sagt med stor galgenhumor, må vi da håbe, at akustikken til sin tid bliver god! Venstre stod i 99 udenfor aftalen om DRs udflytning til Ørestaden. Det gjorde vi, fordi vi mente, der var tale om et politisk prestigeprojekt, der skulle være med til at udvikle Ørestaden, som den gang var ØDEstaden.

Vi mente, at projektet var underbudgetteret, fordi det så lettere kunne glide ned i den politiske godkendelsesproces. I dag har været en af de dage, hvor det ikke har været fedt at sige: Hvad sagde vi! For det løser ingen problemer at være bagklog.

At projektet har været et fejlskud fra begyndelsen, forklarer dog den kædereaktion, som vi er vidne til. Det er, som når man vælter den første dominobrik. Man kan kun vanskeligt sige, at første briks fald har hele ansvaret for sidste brik.

Projektstyringen har været uacceptabel, og det er fuldstændig uholdbart, hvis DR nu ikke kan leve op til sin public service kontrakt, som er den, der sikrer det indhold, vi som lyttere, seere, webbrugere og licensbetalere må forvente. Jeg forventer, at DR fremlægger en plan om, hvordan de vil håndtere situationen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *