Vi tager kræftbehandlingen meget seriøst!

Husker du Nyrups ventelister i sygehusvæsnet? Det kan være svært at huske, for vi har faktisk ikke talt om de ventelister i lang tid. Det har vi ikke, fordi det er lykkedes VK-regeringen at høvle ventelisterne ned. Men selv hvor der er sket enorme forbedringer er der altid rum for flere.

I Venstre keerer vi os om hver enkelt patient i det danske sundhedssystem og derfor rører det dybt at høre de historier om uorganiserede behandlingsforløb, som desværre fortsat forekommer. Men de kaotiske forløb og meget bedrøvlige historier er heldigvis undtagelsen som bekræfter reglen. Danske regioners formand socialdemokraten Bent Hansen, som har ansvaret for sygehusdriften i Danmark påtager sig en del af ansvaret, men siger også klart, at amterne og ny regionerne ikke sylter kræftbehandlingen og lader patienter dø på ventelisterne. Alle arbejder på højtryk for at sikre, at der kommer styr på de sidste problemer. Sygehusvæsnet i bl.a. Århus stod i går offentligt frem og sagde klart, at de lever op til behandlingsgarantien og ikke forstår kritikken. I dag fortæller ledelsen på Rigshospitalet ligeledes, at de med opsætningen af 6 nye strålekanoner på Sjælland til næste år også kan garantere at alle patienter kan behandles inden for få uger.I Nordjylland er der en overkapacitet. Aalborg Sygehus kan som det eneste danske sygehus behandle de meget syge patienter på rekordtid. De kan oven i købet behandle 5.500 kræftpatienter fra andre dele af landet udover de 16.000 patienter fra Nordjylland.

På Helsingør Sygehus har de vist, at diagnosticeringen af kræftpatienter kan udføres mere effektivt og gennem en sådan kvalitetsreform har de reduceret tiden for den samlede scanningsproces fra 7-9 uger til én uge. I 2005 var der ca. 210.000 kræftoperationer og –undersøgelser. Det er en stigning på ca. 16.000 operationer og undersøgelser hvert eneste år siden 2001. I 2005 var der 191.000 strålebehandlinger. Det er en stigning på ca. 10.000 behandlinger hvert eneste år siden 2001. I 2005 var der ca. 160.000 kemobehandlinger. Det er en stigning på ca. 26.000 behandlinger hvert eneste år siden 2001. Regeringen har høvlet ventelisterne ned ved både politisk tydeligt at prioritere området fra dag 1 og sammen med Dansk Folkeparti at afsætte yderligere midler til kræftbehandling i næsten hvert eneste år af regeringens levetid. Der er altid rum til forbedringer, men regeringen har altid og tager forsat kræftbehandlinger meget alvorligt i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *